Black Chord – Misery Doctrine (2015)

MAINOS:

[three_fourth]Pimeyden poluilla liikkuva turkulainen moderni metalliyhtye Black Chord on julkaissut toisen ep:nsä. Edellinen ep oli vuodelta 2013, joka sai varsin hyvää palautetta suomalaisissa medioissa. Yhtye ei ole pessyt kasvojaan mustanpuhuvasta verestä, vaan jatkaa musiikillista kulkuaan kohti kadotusta. Black Chord yhdistelee musiikkiinsa eri genrejä, tehden sen kuitenkin suhteellisen kivuttomasti. Päällimmäisenä rytisevät modernin death metallin kirskuvat kitarat sekä melodiat, deathcoren runttaukset ja pienenä ripauksina black metallin monimuotoisuus ja salamyhkäisyys.

Black Chord ei ole mikään helppo pala purtavaksi ja levyn sisälle pääseminen vaatii paljon kuuntelua. Muutamat ensimmäiset kuuntelut menivät suoraan harakoille ja oikeastaan mitään erikoista levystä ei jäänyt käteen. Bändi soittaa varsin hyvin, laulaja rääkyy/örisee mallikkaasti ja kun soundeissakaan ei ole ep:n vaatimuksille valittamista, niin yhtyen lähtökohdat ovat hyvällä mallilla. Useiden kuuntelukertojen jälkeen levy alkoi avata tummaa sielunmaailmaansa.

EP:n parasta antia tarjoilee avausbiisi ”Only Skin and Bones” joka ravistelee kuuntelijaa hereille tunnelmallisella alulla. Tämän jälkeen portit aukeavat ja rymistellään niin, että päässä helisee. Tyylikkäät kitaraleadit kuljettavat biisiä kohti loppua. Toinen esille nostettavista kappaleista on ”Windowless House” jossa mukana on puhtaita lauluja sekä hitaampia kohtia tuomassa silkinhienoa tunnelmaa muuten raskaaseen vyörytykseen.

Soundit ovat omaan makuun hyvät. Kitarat rouhivat raskaasti ja erityismaininnan saa pinnalla oleva basso, joka jyrisee mallikkaasti tukien rumpusoundia. Misery Doctrine väläyttelee bändin osaamista, mutta osittain hautautuu oman betonimassansa alle. Biisirakenteet voisivat olla vieläkin selkeämpiä, jotta kuuntelijat saadaan kunnolla kiinni musiikkiin. Toisaalta taas kappaleiden syvyydessä on hyvätkin puolensa, jotka erottavat Black Chordin lukuisista kilpailijoista. Kokonaisuutena Misery Doctrine on hyvä ep, joka kuljettaa yhtyettä kohti suurempia massoja ja tulevaa täyspitkää, joka tulee olemaan se viimeinen näytönpaikka.

2,5 / 5

Juha Karvonen

[/three_fourth]

[one_fourth_last]

black chod

01. Only Skin and Bone
02. Burn the Hive
03. Windowless House
04. Crafted in Darkness
05. Misery Doctrine[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-