Arnold Schwarzenegger tänään 70 vuotta: katso metallitribuutteja.

Arnold Schwarzenegger täyttää tänään 70 vuotta.

Ikääntymisestään huolimatta legendaarinen kehonrakentaja, toimintatähti ja entinen Kalifornian kuvernööri jatkaa työskentelyä edelleen. Poliittisen uran jäätyä sivuun mies on nähty useissa elokuvissa sekä TV-ohjelmissa. Viimeisten tietojen mukaan Arnold suunnittelee yhdessä ohjaaja James Cameronin kanssa vielä yhden Terminator-elokuvan tekemistä ja kolmas Conan-elokuva on myös käsikirjoitusvaiheessa.

Schwarzeneggerin hahmo ja elokuvat ovat inspiroineet myös lukuisia tribuutteja raskaan musiikin saralla. Tunnetuimpana amerikkalainen Austrian Death Machine, jonka materiaali pohjautuu kokonaan itävaltalaissyntyisen näyttelijän rooleihin. Tunnetuimmat metalliin yhdistetyt elokuvat ovat Terminator 2 (1991), jolla kuultiin Guns N´Rosesin hitti ”You Could Be Mine” sekä vuoden 1993 Last Action Hero, jonka soundtrackilla vaikuttivat mm. AC/DC, Megadeth, Anthrax, Def Leppard, Aerosmith sekä Alice In Chains. AC/DC:n “Big Gun” musiiikkivideossa Schwarzenegger nähtiin myös vierailemassa lavalla.

Arnold ei itsekään ole vieras metallimusiikille, sillä miehen vuoden 2003 kuvernöörikampanjan tunnusmusiikkina kuultiin Twisted Sisterin klassikko ”We’re Not Gonna Take It”. Ironista kyllä, Twisted Sister omisti vuoden 1984 ”Stay Hungry”-albumin Schwarzeneggerille ja levyn nimi on otettu kehonrakentajan vuoden 1976 elokuvasta ja aiemmin ilmestyneestä saman nimisestä kirjasta.

Onnittelut Arnoldille! Metalliluola kokosi alle metallitribuutteja sekä poimintoja Schwarzeneggerin elokuvien soundtrackeilta:

https://www.youtube.com/watch?v=vygQZ9hYqyE

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here