Archgoat – The Apocalyptic Triumphator (2015)

[three_fourth]Kotimaisen black metallin vanhimpia nimiä on Archgoat, jonka viimeisin albumi The Apocalyptic Triumphator on vilahtanut Satanic Warmasterin tavoin suomen virallisilla myyntilistoilla. Mitään liian suurta meteliä yhtye ei ole itsestään pitänyt vaan luottanut saatanalliseen voimaan, joka puskee lävitse myös uusimmasta julkaisusta aina sanoituksiaan myöten.

Archgoat jatkaa uutukaisellaan tinkimättömällä tyylillään ja mitään uutta levy ei musiikin puolesta tarjoile. Biisit ovat paria hitaampaa lahtausta lukuun ottamatta suoraa tykistystä rumpali Sinisterrorin voimakkaan soiton johdattelemana. Rumpusoundit ovat päällimmäisenä muutenkin todella murhaavan vahvat, jota matalalta särisevät kitarat vain vahvistavat. Vaikka soundimaailma ei perushevareiden korvaan istukaan, niin mustan metallin faneille ne ovat yllättävänkin tarkat ja huolitetut, etenkin jos vertailukohdaksi ottaa yhtyeen aikaisemmat tuotokset. Basso rohisee myös matalalta omaa julistustaan, puhumattakaan laulaja Lord Angelslayerin äänestä, joka tulee samasta helvetillisestä kanavasta kuin yhtyeen muut soittimet.

Vaikka alkuun levy potkiikin todella tiukalla otteella, niin kuuntelukertojen lisääntyessä levy menettää otettaan. Yleensä hyvien levyjen kohdalla asia on toisin päin, mutta nyt puutuminen vallitsee enemmän alaa kuin pimeän puolen hengelliset herätykset. Biisimateriaali on sen verran tasaista ja rakenteiltaan samankaltaisia, että albumin kohokohtia on vaikea nostaa esille. Jos joku etsii tunnelmallista tai teknillistä black metallia, niin tämä ei ole sinun levysi.

Archgoat on tehnyt levyn jolle ei haeta hyväksyntää. Tämä on ilkeä, synkkä sekä aito black metal albumi, joka tavoittaa mustat vuohet, jotka seuraavat johtajaansa suoraan helvettiin. Itselleni levy toimii parhaiten pienempinä annoksina, mutta 41 minuuttisen täysimittaisen messun aikana saatanalliset sävelet ja yksipuolinen julistus tuntuvat turhankin yllätyksettömältä.

7+ / 10

Juha Karvonen
[/three_fourth]
[one_fourth_last]
archgoat
1. Intro (Left Hand Path)
2. Nuns, Cunts & Darkness
3. The Apocalyptic Triumphator
4. Phallic Desecrator Of Sacred Gates
5.Grand Luciferian Theophany
6. Those Below (Who Dwell In Hell)
7. Intro (Right Hand Path)
8. Congregation Of Circumcised
9. Sado-Magical Portal
10. Light Of Phosphorus
11. Profanator Of The 1st Commandment
12. Funeral Pyre Of Trinity
[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-