Apocalyptica julkaisi uuden albumin “Cell-0”

Mainos
Saarihelvetti

Tiedote 11.1.2020

”On vaikeaa ilmaista itseään ilman lyriikoita, mutta tällä albumilla löysimme meille täysin uusia ulottuvuuksia Apocalyptica-kosmoksesta pelkkien nuottien avulla. Miljoonat nuotit yhdistettynä miljooniin selloraitoihin heräsivät eloon uudella tavalla.” – Apocalyptica

Apocalyptican yhdeksäs studioalbumi ”CELL-0” on julkaistu. Nämä multiplatinaa myyneet sellotaiturit palaavat uudella albumilla juurilleen 17 vuoden jälkeen; ”CELL-0” on täysin instrumentaalialbumi. Edelllisen albumin julkaisusta (”Shadowmaker”) on ehtinyt kulua jo neljä vuotta; levytystauko antoi Eicca Toppiselle, Perttu Kivilaaksolle, Paavo Lötjöselle ja Mikko Sirénille tuoretta näkökulmaa lähestyä uusia Apocalyptica-kappaleita.

Albumi on yhtyeen itsensä tuottama ja sen on miksannut Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Lana Del Rey, Metallica ja Black Sabbath). ”CELL-0” nauhoitettiin Helsingissä Sonic Pump Studioilla. Kappaleet eivät syntyneet tarpeesta tehdä singlelohkaisuja, vaan yhtye halusi tehdä yhden kokonaisen taideteoksen yhdistämällä heille olennaiset elementit sellon ja metallimusiikin välillä.

Eicca Toppinen:

Näissä uusissa kappaleissa on niin monia kerroksia ja ne ovat upealla tavalla niin monimutkaisia – ettei niitä voi yrittää selittää kuulijalle auki sanoin. Mutta se on nimenomaan instrumentaalimusiikin hienous; jokainen kuulija saa vapauden tulkita kappaleet omalla, erilaisella tavallaan.

Apocalyptica juhlistaa uuden ”CELL-0” -albuminsa julkaisua yhteiskiertueella Sabatonin kanssa; kiertue starttaa Sveitsistä tammikuun 17. päivä ja käsittää 15 eri maata ja 22 keikkaa. Apocalyptica nähdään viidellä keikalla keväällä myös Suomessa. Yhtye starttaa Suomen kiertueensa 12. maaliskuuta Turun Logomosta. Kiertue jatkuu Tampereen Pakkahuoneen kautta Kuopion Musiikkikeskukseen – ja sieltä Oulun Tullisaliin sekä Seinäjoen Rytmikorjaamolle.

Apocalyptica nähdään myös vielä marraskuussa uransa suurimmalla Suomen keikalla Helsingissä. Yhtye tuo ”CELL-0” -kiertueensa Helsingin Jäähalliin lauantaina 21.11.2020. Lavalla tullaan näkemään liuta vierailevia artisteja bändin uran varrelta. Lipunmyynti käynnistyy keskiviikkona 15.1. klo 10 Ticketmasterissa.

Levyn nimikappale kuunneltavissa alta:

Cell-0:
Tuotanto: Apocalyptica
Äänitys, editointi ja lisätuotanto: Joonas Parkkonen, Sonic Pump Studio, Helsinki (FI)
Miksaus: Andrew Scheps at Punkerpad, Titton (UK)

Apocalyptica on:
Eicca Toppinen, sello
Perttu Kivilaakso, sello
Paavo Lötjönen, sello
Mikko Sirén, rummut

Kaikki keikat: www.apocalyptica.com

Kuva: Peter Saari ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän