A Lie Nation – Begin Hate (2017) EP

[three_fourth]Oululainen äärimetalliyhtye A Lie Nation julkaisi pari vuotta sitten varsin asiallisen EP:n nimeltä ”Human Waves”. Nyt yhtye on jälleen tulilinjalla uuden julkaisun ”Begin Haten” myötä. Kansikuva ei ole kovin houkutteleva ja luo mielikuvat täysin toiseen suuntaan mitä yhtye musiikillaan edustaa.

Bändi jatkaa vahvasti edellisen EP:n viitoittamaa tietä.  Päällimmäisenä soi melodinen black metal, mutta musiikissa on myös elementtejä muista metallin alalajeista. Heti ensihetkistä lähtien huomio kiinnittyy erittäin kireisiin soundeihin ja vokalisti Miikka Pyykköseen raastavaan ja tiukkaan äänenkäyttöön. Vokaalit ovatkin yhtyeen parasta antia ja edellisellä julkaisulla mielenterveyttä ravistaneet puhtaat lauluosuudet loistavat (onneksi) poissaolollaan.

Neljän biisin EP risteilee suhteellisen laajalla sektorilla. Jos ensimmäinen biisi ”Rot Of The Spirit” on tiukasti paketissa pysyvä vihanryöppy, niin toinen kappale ”Shooting The Messenger” tarjoilee saatanallista menoa laajemmassa mittakaavassa. Valitettavasti yhtye peruuttelee silloin kun olisi syytä heittää lisää sytytysnestettä liekkeihin. Miksi ottaa hurmoksessa olevalta kuuntelijalta tulitikut pois kun puuhökötys on juuri syttymässä? Kolmantena kuultava ”Into Black Divinen” riffikuviot ovat mielenkiintoisia ja soitossa on särmikyyttä. Melodioiden osalta löytyy selvä kunnianosoitus edesmenneelle C. Schuldinerille. EP:n viimeinen kappale ”A Burn Afar” liikkuu kohti Norjan lumisia vuoria. Talven sydän ja sitä myötä kunnon lumimyrskyt jäävät valitettavasti vielä saavuttamatta.

A Lie Nation tekemisessä on määrätietoisuutta, mutta sovitusten sekä sävellysten myötä pitäisi pyrkiä vieläkin rohkeampaan ilmaisumuotoon. Jatkossa täysillä vaan päin näköä, niin että kuuntelijan näkökenttä hämärtyy.

3- / 5

Juha Karvonen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]

1. Rot of the Spirit
2. Shooting the Messenger
3. Into Black Divine
4. A Burn Afar[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here