Zenith Reunion haastattelu

MAINOS:zenith reunion

 

Marraskuun 13.pvä toisen levynsä julkaissut Pudasjärvi-Oulu-akselilta ponnistava Zenith Reunion. Bändin ensimmäinen levy löysi tiensä Suomen viralliselle listalle, joten Metalliluola päätti jututtaa bändin basisti Jukka Jokikokkoa ennen toisen levyn julkaisua.

Ensimmäinen levy nousi listoille. Voisitteko lyhyesti kertoa mitä tässä välissä on tapahtunut?

  • Joo Rumban listalle sijalle 2. ja Suomen virallisen listan sijalle 9. meni tosiaan edellinen meidän kaikkien suureksi yllätykseksi. Herättihän se mukavasti huomiota ja keikkojen sopiminen helpottui ainakin. Eli keikkoja oli jonkin verran, mm. Saksassa käytiin pyörähtämässä jne. Entropyn ensimäiset nauhoitukset aloitettiin jo silloin, ennen kuin Utopia oli julkaistu.

zenith reunion 2Miten toisen levyn studiosessiot etenivät? Miksauksesta ja masteroinnistahan vastasi jo Legendaksi laskettava Ahti Kortelainen Kemin Tico-tico studioilla.

  • Entropyn studiosessiot tosiaan aloitettiin jo silloin 2012 ja jonkin verran biisut muuttivat muotoaan niiden edetessä. Henkilökohtaisella tasolla jäsenistöllä oli välissä erinäisiä tapahtumia elämässään ja nauhoitukset pystähtyivät joksikin aikaa. Alusta asti oli päätetty, että vaikka itse nauhoitetaan levy omalla studiolla, olisi hyvä, jos miksauksen tekisi joku muu. Ahti oli luonnollinen valinta ja hän myös osoitti kiinnostuksensa osallistua prosessiin. Itse miksaus sujui kyllä todella nopeasti ja helposti, heti oltiin samalla aaltopituudella soundien ja muidenkin juttujen kanssa Ahdin kanssa. Ja onhan hän melkoinen studiovelho kyllä. Tietty rosoisuus pyrittiin säilyttämään levyllä ja esim. jälkeenpäin ei koneella korjattu soittovirheitä tai yritetty tehdä muutenkaan liian kliinistä jälkeä. Omasta mielestä tämä toimii meidän musiikkiin parhaiten.

 Miten päädyitte yhteistyöhön 7 Hard-lafkan kanssa?

  • Edellinen levy-yhtiö Violent Journey Records tosiaan lopetti toimintansa, ennen kuin saatiin Entropy valmiiksi. Aluksi oli tarkoitus julkaista levy omakustanteena kesällä 2015. Päätettiin kuitenkin kysäistä muutamasta lafkasta, että olisiko heillä kiinnostusta. Yhtenä iltana noin yhdentoista aikoihin pistin joihinkin levy-yhtiöihin sähköpostia ja aamulla kun heräsin, oli jo inboxissa muutamia vastauksia. Yksi oli 7Hardilta ja heillä taisi olla sopimusluonnoskin liitteenä. Itse lafkasta ei ollut muuta tietoa etukäteen, kuin että he olivat kiinnittäneet keväällä toisenkin suomalaisen bändin, Pressure Pointsin riveihinsä. Päästiin hyvin yhteisymmärrykseen 7Hardin kanssa ja näinpä aika nopsaan tehtiin sopimus.

zenith 3

Minun korvaan musanne kuulostaa perinteiseltä heviltä, jossa on kuitenkin muitakin vaikutteita mm. hard rockin saralta ja löytäähän sieltä pieniä proge-vibojakin. Miten itse kuvailisitte musaanne?

  • Kylläpä aika sattuvasti osui sinun kuvaus kohdilleen. Progeviittaukset ovat omastakin mielestä aika marginaalisia ja perinteistä melodista heviä/metallia kait se pääosin on. Semmosta tehdään, mistä itse tykätään. Eipä sitä etukäteen aina tiedä, mitä tulee, mutta tällaista tällä kertaa.

21.11. Olette keikalla Waltarin kanssa Muhoksella. Miltä keikkarintamalla muuten näyttää?

  • Joo Entropyn Suomenjulkkarikeikka on 21.11. Muhos-Kellarin Hevi-iltamissa ja onhan se mukava Waltarin kanssa lauteet jakaa. Casket Soil kiinnostaa kanssa, muutaman uuden levyn biisin heiltä kuullut. Muita keikkoja ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta suunnitelmia varsinkin keväälle ja kesälle on tietty olemassa, niistä sitten infotaan myöhemmin.

Lopuksi: Millaisia terveisiä haluatte lähettää Metalliluolan lukijoille?

  • Ei muuta kuin hyvää kaamosaikaa vaan kaikille ja kuunnelkaa heviä ja metallia! Saa meidänkin levyn ostaa =)

Toimittaja: Ilkka Järvenpää
Kuvat: Zenith Reunion

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-