“Yhen tähen metalli” – festarit Oulussa. Mukana mm. Wolfheart, Brymir ja Burning Point

MAINOS:“Yhen tähen metalli” tuo kattauksen kovia metallibändejä Ykän pubin pihapiiriin Oulussa 10.6.2017

Oululaiset hevarit eivät jää tänä kesänä ilman ulkoilmafestareita, kun “Yhen tähen metalli” -tapahtuma tuo viisi kovaa metallin eri alagenreä edustavaa bändiä Toppilaan Ykän pubin pihalle ja sisälle lauantaina 10. kesäkuuta.

Festivaalin pääesiintyjäksi on saatu synkkää ja eeppistä melodista death metalia soittava lahtelainen Wolfheart. Kolmen ansiokkaan pitkäsoiton ja väkevän livetyöskentelynsä lisäksi yhtye on tullut tunnetuksi biisintekijä-laulaja-kitaristi Tuomas Saukkosen aiempien bändiprojektien Before the Dawnin ja Black Sun Aeonin kautta. Toinen festareilla esiintyvä, niinikään eeppistä ja brutaalia soitantaa esittelevä yhtye on helsinkiläinen Brymir joka yhdistelee elokuvallisia orkestraatioita rivakkaan paahtoon ja tekniseen kitaratulitukseen.

Melodisempaa tykittelyosastoa heavyn ja powerin hengessä edustaa oululainen pitkän linjan tekijä Burning Point, joka sai pari vuotta sitten iskettyä uuden vaihteen silmään rekrytoituaan laulajakseen ex-Battle Beast-vokalisti Nitte Valon. Oululaista raskasta ja melodista osaamista edustaa myös juuri debyyttisinglensä julkaissut Death’s Head And Space Allusion. Illan viimeistelee pubin sisätiloissa esiintyvä oululainen Quake the Earth, joka tarjoilee yleisölle hardcorella maustettua aggressiivista metallia.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Ykän pub, Stage Mage ja Tuupa Records. 20 euron hintaiset ennakkoliput ovat myynnissä Ykän pubin tiskillä osoitteessa Merimiehentie 1. Tapahtuma on suunnattu vain täysi-ikäisille ja lipunmyynti aukeaa tapahtumapäivänä kello 18.00.

Yhen tähen metalli 10.6.2017
– Wolfheart
– Brymir
– Burning Point
– Death’s Head And Space Allusion
– Quake The Earth

Liput 20€.

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.