Wheelin uusi albumi ”Resident Human” nyt julkaistu

Promokuva: Ville Juurikkala

Tiedote 26.3.2021

Kotimaisen progerock-jyrä Wheelin odotettu toinen albumi Resident Human on ilmestynyt! Saksalaisen OMN Label Servicesin julkaisema levy syntyi keskellä koronapandemiaa, ja se näkyy myös albumin sisällössä.

”Vitsailimme vuoden alussa, että tästä tuleekin koronakonseptialbumien vuosi progemusiikin puolella, ja tavallaan meidänkin pitkäsoittomme on sellainen. Levyssä on kuitenkin enemmän kyse koronan myötä mahdollistuneesta itsetutkiskelusta kuin pandemiasta itsestään”, Wheelin laulaja James Lascelles kuvailee.

Raskaiden riffien, jykevän basson, taidokkaan laulun ja polyrytmiikan yhdistelmä vie kuulijan myös sanoitusten puolesta mielenkiintoiselle elämysmatkalle – tai tunteiden vuoristorataan, kuten Tuonela Magazinen arviossa todetaan.

”Resident Human on läpileikkaus modernin ajan ihmisyydestä. Niin myrkylliset verkkokeskustelut kuin sisäiset pohdinnatkin ovat osa albumin tematiikkaa ihmisen kaksijakoisen luonnon tutkiskelussa; meillä on sekä taipumus aiheuttaa tuhoa että kyky tuntea empatiaa. Albumi kuvastaa myös Wheelin henkilökohtaista kasvua viime vuosien aikana”, James toteaa.

Perfektionisteiksikin itseään kuvanneet bändin jäsenet ottivat levyllä askeleen eri suuntaan sen edeltäjästä, vuonna 2019 ilmestyneestä Moving Backwards -debyyttilevystä, ja jättivät levylle tilaa autenttisemmalle soundille ja soitannalle.

”Albumi on raaempi kuin yksikään aikaisempi julkaisumme ja näyttää häpeilemättä myös soittomme inhimillisen ja ’epätäydellisen’ puolen. Olemme äärimmäisen ylpeitä tästä levystä, ja on ilo jakaa se lopultakin kanssanne.”

Resident Humanin kappalelista on seuraava:

1. Dissipating (11:52)
2. Movement (4:24)
3. Ascend (4:23)
4. Hyperion (12:09)
5. Fugue (4:32)
6. Resident Human (10:32)
7. Old Earth (2:17)

Wheel on:

James Lascelles – laulu, kitara
Santeri Saksala – rummut
Aki ’Conan’ Virta – basso
Jussi Turunen – kitara

FACEBOOK | INSTAGRAM |WEBSITE 


Lähde: Ginger Vine Management & PR
Promokuva: Ville Juurikkala

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here