Vokalisti Jani Korpela tavoittelee mahdollisuutta esiintyä Slipknotin kanssa uudella versiollaan ”Psychosocial”-kappaleesta

Tiedote 14.5.2019

Keväällä 2017 ohjelmassa The Voice of Finland nähtiin, kun Seinäjoelta kotoisin oleva Jani Korpela esitti Slipknotin kappaleen ”Psychosocial”. Esitys levisi viraaliksi ulkomailla ja päätyi suurimpiin rockjulkaisuihin, kuten Loudwire ja Metal Hammer. Video keräsi YouTubessa 1,5 miljoonaa katselukertaa ja itse Corey Taylor jakoi esityksen Twitterissä.

Korpela totetaa:

Olihan se melkoinen saavutus, en sitä ole tähän päivään mennessä käsittänyt. Se vain osoittaa sen, kuinka yhteisöllistä raskaamman musiikin piireissä ollaan.

Sama vuosi toi myös tullessaan haasteita, sillä Jani alkoi opetella elämään kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Oireet olivat häntä seuranneet jo monia vuosia, mutta apuun hän ei uskaltanut hakeutua.

Puhumattomuus jättää ihmisen kylmäksi. Sitä on vaikea omasta kuplastansa tulla pois, kun pelko ja häpeä seuraavat perässä.

Hyvinkäällä järjestettävä Rockfest ilmoitti, että yksi heidän pääesiintyjistänsä olisi Yhdysvaltalainen Slipknot. Tästä Jani sai inspiraation tehdä uusiksi kappaleen, jonka esitti ohjelmassa.

Eräässä lauluohjelmassa vanhempi mies esitti erään metallibändin kappaleen ja pääsi heidän festarikeikallensa mukaan. Siitä lähti idea tähän projektiin, voitaisiin yhdessä saattaa Suomi torille jälleen kerran.

”Psychosocial”-version on nauhoittanut, miksannut ja masteroinut Atte Pohjonen, joka on soittanut myös kitara- ja bassoraidat. Rummuista vastasi Ville Sahakangas.

Videon on toteuttanut Mikko Parkkonen ja maskin on tehnyt Tiina Ahonen.

On aika näyttää mitä siellä maskin takana on. Itselle kappale sai aivan uuden merkityksen. Tästä toivottavasti kaikki mielenterveyshäiriöiden kanssa kamppailevat voivat ottaa mallia. Haluan toimia heille esimerkkinä kuinka vahvoja he oikeasti ovat.

Jani Korpelan version Slipknotin kappaleesta saa katseluun alta:

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän