Viikatteen Tavastian-keikat pian myyty loppuun: juhlinta jatkuu ”Kuu kaakon yllä 10 vuotta” -julkaisun myötä kesäfestareilla.

Tiedote 20.2.2019

Viikatteen ”Kuu kaakon yllä” -levyn kymmenvuotisjuhlat saavat jatkoa festivaaleille suuntautuvalla kesäkiertueella. Luvassa on päästä varpaisiin soitettu albumikokonaisuus laajennetulla kokoonpanolla ja muutama erikoisnumero. Kouvolan ankein kvartetti kommentoi asiaa seuraavasti:

Eipähän lopu molli kesken ensi kesänä! Eli nyt kannattaa vielä hymyillä, kun ehtii.

Yhtye nähdään festivaaleilla seuraavasti:

la 29.06. Seinäjoki, Provinssi
pe 12.07. Joensuu, Ilosaarirock
pe 19.07. TBA
la 20.07. Laukaa, John Smith Festival
to 25.07. Kuopio, Kuopiorock
pe 26.07. Oulu, Qstock
la 03.08. Pori, Porispere

Kymmenvuotisjuhlallisuudet alkavat jo toukokuussa kahden illan erikoiskeikoilla Helsingin Tavastia-klubilla. Lauantain keikka 18.5. on loppuunmyyty ja perjantain 17.5. tilaisuuden liput ovat jo varatankilla.

Perjantaina 17.5. ilmestyy myös uusintajulkaisu ”Kuu kaakon yllä” -albumista. Kyseessä on ”Kuu kaakon yllä 10 vuotta” -nimeä kantava 3 x 12″ vinyyliboksi, jolta löytyvät kaikki Viikatteen vuonna 2009 taltioimat kappaleet. Solisti K avaa taustoja aiheeseen:

Omasta vinkkelistä katsottuna vuosi 2009 oli eräänlainen annosvedenjakaja Viikatteen uralla. Lyhyessä ajassa oli syntynyt melkoinen määrä kappaleita ja niitä istuutui ensi kertaa taltioimaan Miitri Aaltonen, joka oli aiemmin tuttu vain yökerhojen miestenhuoneista. Yksi studioalbumi, kaksi ep:tä, ”Hautajaissydän”-single, jonka myöhemmin lauloi Topi Sorsakoski, sekä kaksi Eläkeläiset -lainaa ovat hyvinkin tuon vinyyliharkon arvoinen kattaus. Ja onhan mukana myös ”Kesävainaja” -EP:llä mukana oleva ”Vaiennut soitto” -juhlalive eli juhlaa juhlan päällä.

”Kuu kaakon yllä” ilmestyi 4.9.2009 ja se oli Viikatteen kahdeksas studioalbumi. Levy nousi heti ensimmäisellä viikolla Suomen virallisen albumilistan ykköseksi ja pysyi listalla yhteensä 25 viikkoa. ”Kuu kaakon yllä” on ylittänyt myös kultalevyrajan.

www.viikate.com
www.facebook.com/viikate
www.instagram.com/viikateofficial
www.twitter.com/viikateofficial

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here