Viikate @Rockhouse Kulma, Kajaani 19.2.2016

0
161
Kuva: Jutun yhteydessä mainitun yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

viikate

Molli mojahtaa Kajaanissa – Viikate @ Rockhouse Kulma 19.2.2016

Tammikuun lopulla XII – Kouvostomolli -albuminsa julkaissut Viikate saapui ”Missä molli mojahtaa” -kiertueellaan Kainuuseen. Yhtyeen tunnistettava melankolinen rautalanka-metalli veti yleisöä talon täydeltä ja liput myytiin loppuun ovelta. Lavan eteen tiivistyi hyvissä ajoin ennen soiton alkamista tiheä seinämä yhtyeen ihailijoita.

Viikate saapui lavalle perinteisesti ”Haaskalinnut saalistaa” -intron sekä yleisön kannustuksen saattamana. Lähes puolitoistatuntinen setti lähti käyntiin uuden albumin aloitusbiisillä ”Elämä on katiska” ja keikan edetessä kuultiin lähes koko uuden levyn tuotanto, sopivasti vanhoilla suosikeilla höystettynä. Varsinkin ”Tervaskanto”, ”Viina, Terva & Hauta” sekä ”Pohjoista Viljaa” -kappaleet irrottivat yleisöstä sekä ääntä, että liikettä jopa niin, että lavan edessä lattia tärisi tuntuvasti. Encorena kuultiin myös Motörheadin ”Iron Horse/Born To Lose” coverversio ”Rauta-airot”, jonka Kaarle oikeutetusti omisti edesmenneen Lemmy Kilmisterin muistolle.

Erityisesti mieltä lämmitti bändin selvästi näkyvä sisäinen kemia ja taito ottaa yleisö haltuun. Välispiikit olivat hersyvän mustan huumorin sävyttämiä, särmästä huolimatta selvästi positiivisella ja hyväntuulisella otteella. Kaarle Viikate menisi stand up -koomikkonakin, miehellä on siinä määrin sana hallussa. Myös bändin jäsenten keskinäinen sanailu oli luontevaa ja hauskaa. Miesten esiintymisessä oli myös liikettä, meininkiä ja swengiä, joka tekee oman vivahteensa yhdistettynä bändin pinnalle päin vakavaan ja melankoliseen imagoon.

Ammattimaisuus ja hyvä asenne keikkatyöhön kuului myös äänentoistossa. Volyymitaso oli Kulman tiloihin sopiva, soittimet ja laulu kuului pääosin tasapainossa. Hetkittäin Kaarlen kitarointi jäi hieman muiden soittimien alle eturiviin kuultuna ja kertaalleen Arvon mikistä katkesi virta välispiikkien aikana.

Viikatteella vaikuttaisi olevan vankka paikallinen kannatus, ja Kaarlen lupaus tulla piakkoin uudelleen otettiin vastaan asiaankuuluvan riehakkaasti.

Teksti ja kuvat: Raisa Krogerus (c)Metalliluola
Artikkelikuva: Viikate

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here