UUSI KITARATAPAHTUMA HELSINKI TONEFEST KULTTUURITALOLLA 10.2.2018

Helsinki Tonefest esittelee kitaroita, vahvistimia ja huippukitaristeja

TIEDOTE 18.1.2018

Helsingin Kulttuuritalo täyttyy 10.2.2018 kitaroista, vahvistimista, pedaaleista ja huippukitarismista. Ensimmäistä kertaa järjestettävään, kotimaisiin soittimiin ja laitteisiin keskittyville messuille tulee viitisenkymmentä näytteilleasettajaa ympäri Suomea. Messupäivän päätteeksi Kulttuuritalon lavalle nousevat mm. brittiläisen blueskitaran huippunimi Matt Schofield, teksasilainen Jackie Venson sekä kotimaiset taiturit Mikko Kosonen Kosmik 5 -yhtyeineen ja Samuli Federley.

”Huomasimme tällaisen tapahtuman loistavan poissaolollaan pääkaupungistamme, joten päätimme järjestää sellaisen itse”, toteaa hankkeen toinen puuhamies Petri Matero. Toinen taustatekijä Davide Floreno on pitkän linjan ammattimuusikko ja tuottaja, joka on tunnettu mm. Erja Lyytisen bändistä. ”Suomessa valmistetaan maailmanluokan soittimia ja vahvistimia ja haluammekin tällä tapahtumalla esitellä tätä osaamista laajemmalle soittajakunnalle kuin yhden soitinrakentajan resursseilla olisi mahdollista”, Florino sanoo.

Vaikka tapahtuman pääpaino on kotimaisessa soitinrakentamisessa, mahtuvat mukaan myös maamme suurimmat, kansainvälisiä merkkejä edustavat maahantuojat ja jälleenmyyjät. Sveitsistä paikalle tulee putiikkiefektejä suunnitteleva ja valmistava Greuter Audio.

Näyttelyiden lisäksi tapahtumassa klinikoivat finger style -kitaran maamme ehdotonta huippua edustava Pauli Halme, Anssi Kelan ja Paula Koivuniemen yhtyeistä tuttu vikkeläsorminen Tuomas Wäinölä sekä mm. Robinin yhtyeestä tuttu uuden polven kitaristi Tomas Niemistö.

Maksuttomat messut järjestetään Kulttuuritalolla lauantaina 10.2. klo 10-16.

Huippukitaristien iltakonsertti

Iltakonsertin pääesiintyjä Matt Schofield on arvostettu ja tunnustettu brittiläisen blueskitaran perinteen jatkaja. Teknisesti taitava ja tyylitajustaan tunnettu kitaristi yhdistelee soittoonsa bluesia, jazzia ja fuusiosta tuttuja säveliä. Matt Schofield saapuu Suomeen kolmehenkisen yhtyeensä kanssa.

Toinen kansainvälinen esiintyjä on Yhdysvaltojen Teksasista saapuva Jackie Venson, jonka musiikissa yhdistyvät tyylitajuinen kitarismi sekä modernit r&b-henkiset tyylikeinot.

Kotimaista kitaristien kärkikaartia edustavat Mikko Kosonen Kosmik 5 -yhtyeineen sekä virtuoosimainen Samuli Federley. Iltakonsertti alkaa klo 19. Lippuja myy Ticketmaster.

www.tonefest.fi

Tapahtumatiedot

Tonefest
Kulttuuritalo
10.2.2018 kello 10-16

Tonefest – iltakonsertti
Kulttuuritalo
10.2.2018 kello 19 alkaen
Jackie Venson
Mikko Kosonen ja Kosmik 5
Samuli Federly

Liput

www.ticketmaster.fi 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän