Týrin Euroopan kiertue vaarassa valaanpyyntikohun takia

0
47
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Färsaarilta kotoisin oleva viikinkimetalliyhtye Týr on suuntaamassa mittavalle Euroopan kiertueelle yhdessä Sirenian kanssa syyskuussa. Kiertue on kuitenkin huhujen mukaan vaarassa peruuntua ainakin useiden Saksan konserttien osalta yhtyeen laulaja Heri Joensenin julkaistua kuvan itsestään osallistumassa Färsaarilla järjestettävään Grindwaljagd-valaanpyyntitapahtumaan. Erityisesti eläinaktivistit ovat avoimesti hyökänneet Joensenia ja hänen yhtyettään vastaan vaatien keikkojen perumista. Týr on ollut aikaisemminkin eri liikkeiden ja syytösten kohteena käyttämiensä symboleiden ja vaatetuksen vuoksi.

Yhtyeen marraskuuksi suunniteltu Hampurin keikka on jo peruttu järjestäjien toimesta, ja konsertin järjestävä taho julkaisi asiasta seuraavanlaisen lausunnon:

It came to our attention only after the official confirmation of the show that the head of the band plays an active part in Grindwaljagd in the Faroe Islands, a practice that we abhor deeply. Such people will naturally not play on our stage.

Toistaiseksi muita konsertteja 20.9. Espanjasta alkavalta ja 27.11. Lontooseen päättyvältä kiertueelta ei ole virallisesti peruttu. Joensen julkaisi Hampurin konsertin peruuntumisen jälkeen asiaan vastineen omalla YouTube-kanavallaan.

Alla Týrin musiikkivideo kappaleesta ”Blood Of Heroes”:

sireniatyrtour

Lähde: MetalTalk

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here