Tuska Open Air Festival ennakko 2015.

0
164

tuska 1
Tämän vuoden Tuska Festivaalin tarjonta on ennakkoon aiheuttanut ehkä suurinta keskustelua tapahtuman historiassa. Onko Tuska menettämässä otettaan Suomen maineikkaampana festarijärjestäjänä?  Yleisesti ottaen kun tarkastellaan Tuskan historiaa, niin bändikattaukset ovat olleen suomen mittakaavassa erityisen kovia. Kilpailu alalla käy kumminkin kuumana ja pienemmät festarit nousevat kovaa vauhtia kolkuttelemaan Tuskan portteja. Vaikka en itsekään tämän vuoden esiintyjälistasta poiminut niin paljon mielenkiintoisia bändejä kuin aikaisempina vuosina, niin jälleen kerran Tuskaan ollaan menossa. Tuskan rakentama brändi on vahva, mikä saa metalli-ihmiset suuntautumaan Suvilahden alueelle vuosi toisensa jälkeen. Vaikka Kaisaniemestä muutettiinkin Suvilahteen, niin paikka on edelleen ihanteellinen. Metallifanien yhteenkuuluvuus, hienot ihmiset, hyvä bänditarjonta, alkomahoolijuomat sekä aurinko… Niihin perustuu festareiden sekä etenkin Tuskan suosio.

Metalliluola tulee olemaan paikalla jokaisena päivänä. Suurimmat odotukset toimituksen kesken ovat perjantaille tietenkin ruotsalainen Sabaton sekä groove-metal jättiläinen Lamb Of God. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on ”supergroup” Krokodil, joka esiintyy valitettavasti ensimmäisten joukossa jo klo 14.45. Thrash-faneille herkkua tarjoilee alan veteraaniyhtye Exodus, joka esiintyy Inferno Stagella klo 19.40–20.30. Ensimmäinen paha päällekkäisyys on juuri Exoduksen keikan aikana. Samaan aikaan Club Stagella rähjää ruotsalainen kovassa nosteessa oleva Alfahanne.
lambofgod_promosmall

Lauantaina kovimmat juhlijat saavat herätellä itseään esimerkiksi minttuviinan voimin, koska porttien avauduttua avautuvat myös helvetin portit. Lauantaina päänsärkyä voi helpottaa klo 13.45 soittavan Bloodbathin perinteisen death metallin voimin. Bloodbath on erittäin kovassa vedossa ja Old Nick saapuu munkin kaavussaan pitämään semmoisen kylpyhetken, että oksat pois. Soittoaika on huonoin mahdollinen, mutta käynnistyypä lauantai yhdellä Tuskan mielenkiintoisimmista nimistä. Tankkauksen jälkeen onkin aika suunnata ihastelemaan Ne Obliviscarista, joka soittaa Radio Rock Stagella klo 15.15. Seuraavana esiintyvä Loudness ei herätä toimittajissamme kovin suurta mielenkiintoa, joten ne suurimmat hitit tullaan kuuntelemaan anniskelualueen puolelta.
Bloodbath-2015
Club Stagella klo 17.30 esiintyvä Turkulainen Morbid Evils on yhtye, joka on katsottava.  Heti tämän jälkeen päälavalle astuu klo 18.20 Amorphis, joka soittaa kokonaisuudessaan ”Tales From The Thousand Lakes” albuminsa vuodelta 1994. Amorphiksen kanssa samaan aikaan Club Stagella death metalliaan murjoo Sotajumala. Tämä päällekkäisyys saa varmasti poikkiliikennettä lavojen välille aikaan. Kylmää norjalaista viimaa tarjoilee Inferno Stagella klo 19.25 Abbath. Ex-immortalin pääpiru korkkaa uuden yhtyeensä live-esiintymisen juuri Tuskassa ja saamme kuulla Immortal-hittejä kuin myös uutta tuotantoa. Mikä itseäni miellyttää on tieto siitä, että yhtye esiintyy kahdella kitaralla, mikä tuo entisestään jääviimaa suomen viileähköön kesäiltaan. Lauantain pääesiintyjä on viime syksynä jäähallissakin konsertoinut In Flames, joka allekirjoittaneen seurueessa on parille metallipäälle illan kohokohta. Eli suuntana on eturivi. Onneksi Metalliluolan toinen toimittaja kuuluu yhtyeen fanikuntaan, joten saamme asiantuntevaa raporttia esiintymisestä ja biisitarjonnasta.
inflames_promosmall

Sunnuntai on saanut nimeksi ”perhepäivä”, joten osa juhlijoista on jo siirtynyt alkoholittomalle linjalle. Ei siinä että kattaus olisi jotenkin väsynyttä, koska kotimainen Mors Subita käynnistää päivän ryminällä. Mokoman uusi albumi on saanut poikkeuksetta loistavia arvosanoja, joten yhtyeen Tuska esiintyminen on varmasti monelle sunnuntain kohokohta. Bändi vetää keikkansa päälavalla klo 15.30–16.30. Ruotsalainen Opeth sekoittelee livesetissään 70-luvun tunnelmia kuin myös kaikuja kuolonmetallista. Tuskan päättävät kotimaisen metallin pioneeri Stratovarius joka heittää livenä menestyslevynsä Visionsin (1997) sekä shokkirockin kuningas Alice Cooper. Tuoreimpien sääennusteiden mukaan pääsemme nauttimaan Tuskasta poutaisessa, mutta viileähkössä säässä. Nähdään Tuskassa!!

ohjelma_banneri_0

Teksti: Juha Karvonen

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here