The Chant – Parallel EP (2015)

MAINOS:

[three_fourth]Helsingissä 90-luvun lopulla perustettu The Chant on levittänyt melankolisen tunnelmarockinsa ilosanomaa jo neljän täyspitkän verran. Yhtyeen tuore ”Parallel”-EP seuraa tiukasti edeltäjänsä, kesällä 2014 julkaistun ”New Haven”-albumin, jalanjälkiä. Parallel tarjoilee kolmen kappaleen verran täyteläisiä melodioita ja silkkaa mielenrauhaa.

EP:n avaava ”Counting Drops Of Blood” tuo mieleen akustisen musisointihetken. Kappaleen melodiat ovat hyvin yksinkertaisia ja hillittyjä, ja laulaja Ilpo Paaselan kaihoisa ulosanti pääsee oikeuksiinsa. Kappale soljuu tajuntaan kuin keväällä sulavien hankien muodostama puro. Kakkosraita ”Parallel” on edellistä selkeästi raskaampi veto, mutta unenomainen tunnelma vallitsee silläkin. Seesteisiä lauluosuuksia tasapainottavat raskaana rouhivat kitarat ja elektroelementit. Viimeinen kappale, ”Trees Surround”, on tunnelmaltaan EP:n synkin, ja samalla psykedeelisin. Sen lyriikoissa kulminoituu koko EP:n luoma mielenmaisema: ”Somewhere beyond, somewhere far, I woke up, and put myself back to sleep”. Parallelin mystiset soundit kuljettavat kuulijansa kaukaiseen unimaailmaan, jossa tietoisuuden rajat hämärtyvät.

The Chant on selkeästi löytänyt oman tavaramerkkinsä, eikä Parallel juuri poikkea tutusta linjasta. Hieman uutta sävyä yhtye on ilmaisuunsa tuonut elektronisempien osien myötä, mutta pääpaino on edelleen lämpimän tunnelmoinnin ja melankolian yhdistelmässä. Mutta toisaalta, miksi korjata sellaista, mikä ei ole rikki. Kukapa ei kaipaisi hieman haikeaa synkistelyä keskelle pimeintä talvea?

5 / 5

ALISSA JUOTE

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
the chant

1. Counting Drops of Blood
2. Parallel
3. Trees Surround
[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-