Testament – The Ritual (1992)

MAINOS:[three_fourth]Eletään vuotta 1992, grunge on lyönyt lävitse ja metallimaailma elää jossain määrin muutoksen kourissa. Metallica oli julkaissut edellisenä vuonna kuuluisan Black-albumin. Megadeth julkaisi Countdown to Extinctionin, vähän myöhemmin Anthrax grunge-vaikutteisen The sound of white noisen. Testament julkaisi The Ritualin keväällä 1992.

Itse olen aina pitänyt Testamentiä samassa arvossa kuin esim. Megadethia. Testament ei ole tehnyt yhtään huonoa levyä ennen vuotta 1992 eikä The Ritual tehnyt poikkeusta. The Ritual edustaa musiikillisesti enemmän perinteistä heviä kuin thrash- tai speedmetallia, mihin nyt haluaa Testamentin aiemmat levyt kategorioida.

Ritual on erittäin vahva ja tasokas levy. Heti levyn alkuun heitetään semmonen biisimateriaali, että ei voi kuin ihailla Testamentin taitoa käsitellä keskitempoista heviä. So many lies ja Let go of my world ovat aivan loistavia kappaleita joita jatkaa kaunis heviballadi nimibiisi The Ritual. Deadline on levyn parhaimpia kappaleita ja meno jatkuu koko levyn loppuun. Levyllä ei ole mielestäni yhtään huonoa biisiä vaikka kaksi heviballadiakin levylle mahtui. Return to Serenity on ehkä keskinkertainen kappale, jos joku on pakko mainita.

Levy on todella hyvin tuotettu ja kappalemateriaali on sen verran vahvaa, että omissa listoissani tämä on ehdottomasti Testamentin top3- albumeita. Vaikka voidaan puhua tietynasteisesta kaupallistumisesta, niin sitä ei voida kieltää että tämä ei olisi hyvä ja raskas levy.  Koko yhtyeen voimannäyte vuosimallia 1992.

9 / 10

Juha Karvonen

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
testament
1. Signs of Chaos 0:30
2. Electric Crown 5:30
3. So Many Lies 6:04
4. Let Go of My World 3:47
5. The Ritual 7:27
6. Deadline 4:46
7. As the Seasons Grey 6:12
8. Agony 4:00
9. The Sermon 4:41
10. Return to Serenity 6:30
11. Troubled Dreams 5:02[/one_fourth_last]

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-