SoulHealer & Mad Hatter`s Den @Rockhouse Kulma, Kajaani 13.5.2016

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

 

Perjantaina 13. toukokuuta saatiin Kajaanin Rockhouse Kulmassa kuulla melodisen metallin sointuja oikein kahden bändin voimin. Illan aloitti vastikään toisen studioalbuminsa Excelsiorin julkaissut tamperelainen Mad Hatter’s Den ja illan päätteeksi tanssitti enemmän tai vähemmän paikallinen SoulHealer.

Keikkapaikkana Rockhouse Kulma on usein melko meluisa ja tuntuu olevan hieman haastava äänentoiston kannalta. Tälläkin kertaa olisin kuullut hieman pienemmälläkin volyymilla ihan hyvin. Muuten äänentoisto toimi mainiosti. Varsinkin Mad Hatter’s Denin kohdalla soittimien, efektien ja laulun erottuminen toisistaan ja soiminen tasapainossa oli erityisen tärkeä asia biisien toimimisen kannalta, koska varsinkin uuden levyn kappaleissa on paljon erilaisia tunnelmaa tuovia erityisjuttuja. Tiedät jos/kun olet kuunnellut levyä!

jarno3pieni

MHD:n aloitusaika oli 22.00, eli mielestäni juurikin sopivan aikainen perjantai-illan kahden esiintyvän bändin tapahtumalle. Suurin osa yleisöstä taisi kuitenkin olla toista mieltä, koska bändin aloittaessa paikalla oli vasta harvakseltaan väkeä. Kuulijat kansoittivat enimmäkseen pöytiä ja lavan edessä olisi ollut hyvin tilaa vaikka heilutella tukkaa. Pöydissä ja taaempana näkyi kuitenkin ujoa osallistumista nyökkäilyn ja jalan naputtelun muodossa.

Bändi esiintyi ammattimaisesti ja hyvällä fiiliksellä. Soitto sujui taitavasti, vaikka välineistö edellytti kertaalleen pientä korjailua roudarinteipillä. Jarno Vitrin vokaalit kuuluivat kauniisti ja ääni kesti mukavasti setin läpi. Ainoastaan setin keskivaiheilla Trail Of Fears -biisin kohdalla laulu kuulosti hieman hankalalta, mutta parani siitä taas ennalleen loppua kohti.

artopieni

Lyhyen roudaustauon jälkeen SoulHealer aloitti settinsä. MHD:n rauhallisemman lavashown jälkeen SoulHealerin eloisampi lavaesiintyminen toi yleisöön enemmän liikettä. Puolen yön lähestyessä muutenkin väki tuntui löytäneen paremmin tiensä Kulman tiloihin, sillä vaikka talo ei ihan ääriään myöten täyteen tullutkaan, niin kuitenkin pääluku kasvoi merkittävästi illan kääntyessä yöksi.

Laulaja Jori Kärki näki paljon vaivaa saadakseen yleisön liikkeelle ja loppujen lopuksi saikin yllytettyä pöydissään lymyilevät kainuulaiset jaloilleen ja lavan eteen osallistumaan. SoulHealerin ote esiintymiseen oli myös hyvin interaktiivinen yleisön kanssa. Tuttuja kyseltiin nimeltä ja Kärki pyörähti yleisön puolella pariinkin otteeseen. Bändillä vaikutti itselläänkin olevan lavalla hyvä meininki ja se tarttui myös yleisöön. Lavalla SoulHelaer vaikuttaa hyvin yhteen pelaavalta tiimiltä. Viime talven aikana riveihin liittynyt basisti Lari Lämpsä on asettunut saappaisiinsa mukavasti.

Setissä kuultiin kattava kimara SoulHealerin tuotantoa yhtyeen ensimmäisiltä julkaisuilta tuoreimpaan videojulkaisuun Touch the Sky:hin. Yleisön vastaanotosta saattoi päätellä, että listassa oli kuulijoille tuttuja kappaleita.

teemu5pieni

Kajaanissa kahden metallibändin iltamat ovat kohtuullisen harvinaisia, joten allekirjoittaneelta erityinen kiitos kaikille asianosaisille, niin bändeille, Rockhouse Kulmalle kuin paikalle saapuneelle yleisöllekin. Runsaampi osanotto olisi ollut varmasti vielä mukavampaa ja mahdollistaisi vastaavat tapahtumat useamminkin.

Toimittaja & kuvat: Raisa Krogerus © Metalliluola
Raisa

Mad Hatter’s Denin settilista:

 1. Break the Chains (Into the Black)
 2. Birds Of Prey
 3. Shadow Lord
 4. Masters Of Hate
 5. Trail Of Fears
 6. Not Of This World
 7. Through the Unknown
 8. Ascension + The Afterlife
 9. Hero’s End (At the Silver Gates)
 10. The Dark Wheel

 SoulHealerin settilista:

 1. Unleash The Beast
 2. Bear The Cross
 3. The Journey Goes On
 4. Zoned Out
 5. The Deception
 6. Dead Man Walking
 7. Blinded By The Light
 8. Touch the Sky
 9. My Last Day
 10. Never Turn My Back On You
 11. Heading for Tomorrow
 12. Smoke & Mirrors
 13. Set Me Free

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here