Soul Gutter – Soul Gutter EP (2016)

”Sielunviemäristä päivää”-sanoilla alkaa jyväskyläläisen Soul Gutterin saatekirje yhtyeen nimeä kantavalle debyytti-EP:lle, joka näkee päivänvalon 21.10.2016. Viime vuonna perustettu yhtye kuvailee musiikillista näkemystään lohduttomaksi hardcoren, death- ja black-metallin sekä grindcoren ristisiitokseksi. Soppa kuulostaa sen verran mielenkiintoiselta, että onhan sitä maistettava.

”Idols of Rot” vastaa huutoon tarjoilemalla heti kättelyssä rouheaa paahtoa ja yhdistelee yhtyeen kertomia vaikutteita ja vieläpä tekee sen varsin hyvin. Hieman tunkkainen soundi on tässä genressä enemmänkin tervetullut ja oman epätoivon siemenen tuo vokaalien jättäminen muun soitintyöskentelyn tasolle jolloin aidon makuinen, vakuuttava ja pelonsekainen karjunta ja murina tuntuvat oikeasti siltä, että on täysi työ saada ääntänsä kuuluviin. ”Pariah” antaa ensikosketuksen yhtyeen kieroutuneille melodioille joita on ujutettu musiikin sekaan riitasointuja kaihtamatta. Pahuuden riivaama musiikki vie epätoivon aivan uusille tasoille loppupään ”Martyr” ja ”Cloak and Dagger”-vetojen aggressiivisuuden ja melankolian yhdistelmällään. Etenkin jälkimmäisen, levyn päättävän ”Cloak and Daggerin” aikana liikutaan syvästi blackmetallin pauloissa, valmiina viiltämään oma tai jonkun toisen elämä päätökseen.

Ensimmäisen kerran EP:tä kuunneltuani tiesin, ehkä jopa innostuin siitä, että tätä täytyy kuunnella lisää, jotta musiikkiin pääsisi oikeasti sisälle. Musiikillisesti liikutaan Aosothin ja The Secretin viitoittamalla tiellä, mutta Soul Gutter on tuonut mielestäni varsin oman sekoituksensa debyyttijulkaisulleen. Taidokkaasti rakennetut kappaleet saavat lisäpontta aavistuksen tunkkaisesta soundista, mutta en tähän haluaisikaan mitään salonkikelpoisesti tuotettua kaupallisuutta. Toisaalta, Soul Gutter-nimen perusteella ei voisi sellaista edes odottaa. Ainoat pyyhkeet tulevat joistain hardcore-osioista, joita olisi voinut lyhentää tai vaihtoehtoisesti korvata muulla mustan kuolometallin vaikutteilla, joskin oman arvonsa niidenkin tuoma vaihtelu kokonaisuuteen tuo.

Soul Gutter avaa pelinsä varsin vakuuttavalla otteella ja mielenkiintoista on seurata mitä yhtyeellä on seuraavaksi hihassaan. Soul Gutterin debyyttiEP on lohduton, epätoivoinen, epäpyhä ja kauttaaltaan paha, mutta erittäin hyvällä tavalla.

5/5

Tore Pedersen

Soul Gutter Facebookissa:

soul-gutter-ep

Idols of Rot
Pariah
Terra Nullius
The Parting
Martyr
Cloak and Dagger

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän