Scarpath – Scarpath (2015)

[three_fourth]
Espoo-Nummela akselilla vaikuttava Scarpath perustettiin vuonna 2010. Ensimmäinen demo vuodelta 2011 nimeltään ”Left To Rot” vihjaili jo nimensä perusteella mistä oli kysymys. Bändi kumminkin jätti death metallin enemmän taka-alalle ja keskittyi old school thrashiin, mitä yhtyeen nimeä kantava debyytti parhaimmillaan edustaa.

Scarpathin musiista kuuluu selvästi  Sodomin, Destruction ja jopa varhaisen Kreatorin vaikutteet. Ja tämähän arvostelijalle sekä thrash-faneille kelpaa enemmän kuin hyvin. Mitään huumoripohjaista polkemista Scarpath ei onneksi tarjoile, vaan homma vedetään tiukalla asenteella alusta loppuun. Laulaja Jarno Taskulan äänessä on kaikuja death metallin puolelta ja semmoista alkukantaista raakuutta mistä erityisen pidän.

Musiikillisesti painetaan reilun puolituntisen ajan varsin perinteistä menoa. Riffit ovat yksinkertaisia, mutta tarttuvia ja tempomuutoksia isketään tasaisesti. Jos lähtökohdat ovat hyvällä mallilla, niin teknisessä toteutuksessa on pieniä säröjä. En tiedä onko tämä tarkoituksella haettua, mutta lähinnä kitarasoundin hiomisessa ja viimeistelyssä olisi toivomisen varaa. Toisaalta tämä tuo musiikkiin hyvin vanhan ja alkukantaisen soundimaailman, mutta samalla jättää vähän aloittelijamaisen kuvan. Tuhdimmilla soundeilla levy pääsisi paremmin esille ja biisit heräisivät pykälää paria enemmän eloon.

Vaikka soundillisesti pieniä puutteita löytyykin niin kappalemateriaalista löytyy yllättävänkin kovia vetoja, joista parhaimpana levyn toinen kappale ”To The Morque”, jossa Taskula pääsee rääkymään oikein kunnolla samalla kun riffit johdattelevat kuulijaa kohti ruumishuonetta. Levyn vahva linja jatkuu myös kappaleissa ”Your Departure” sekä ”Suicide Silence”, joista jälkimmäisen kulkee viemärirottien seassa heittäen paskavedet suoraan kuuntelijan naamalle. Alkukantaista ja likaista menoa siis luvassa. Levyn loppupuolelle olisin kaivannut selkeää irtiottoa. Tosin albumin yhtenäinen linja ei petä, joten jos tämän tyylinen pieksentä on tilauksessa, niin tästä sitä saa kahdeksan kappaleen mitalla.

Yhteenvetona Scarpathin debyyttia voi pitää onnistuneena. Albumin kanssa voit aikakoneella matkustaa 80-luvulle ja muistella kultaisia aikoja, jolloin miehet olivat rumia ja olut virtasi, mutta naisia jostain ihmeen syystä riitti joka sormelle. Thrash-fanit, tämä levy kannattaa ehdottomasti tarkistaa.

7+/ 10

Juha Karvonen
scarpath2

[/three_fourth]
[one_fourth_last]
scarpath
1. Unawareness
2. To The Morgue (And Back)
3 .Your Departure
4 .Random Target
5. Suicide Silence
6. Discipline
7. Hypocondriaddict
8. Scarpath[/one_fourth_last]

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-