Scarecrow – Splatterpunk (2021)

Vuonna 2000 perustettu hyvinkääläinen horrorpunkia ja metallia yhdistelevä Scarecrow jatkaa uusimmalla kokopitkällään ”Splatterpunk” vanhalla ja hyväksi havaitulla poljennolla. Yhtyeen edellinen albumi ”Exterminators of the Year 4000” on vuodelta 2016, joten muutama vuosi on odoteltu uutta materiaalia. Toki tähän väliin on mahtunut pari EP:tä, eli ihan laakereillaan yhtye ei ole ollut.

”Splatterpunk” ei yhtyeen tapojen mukaisesti ole mikään siirappinen punk-levy, vaan kokonaisuus on pääsääntöisesti komeaa ja irvokasta mättöä, vaikka sekaan mahtuukin mitä mainioimpia melodioita. Yhtyeen pitkä historia ja yhteen soittaminen näkyy ja kuuluu.

15 kappaletta yhdellä levyllä on määrällisesti paljon, mutta tässä tapauksessa määrä tuo kuitenkin laatua. Toki albumilta väistämättä löytyy heikkojakin lenkkejä, mutta muutaman pyörityskerran jälkeen perustuntuma kallistuu puoltamaan levyn tasaisuutta ja biisien koukkuja.

Albumin kohokohdiksi nousevat “Nothing in the Mirror”, “Mark of the Werewolf”, “Stand up and Die”, “ZMB4” ja levyn päättävä “Nocturnal Bird”.

Scarecrow jää vielä odottelemaan suurinta osumaansa. Toki näillä meriiteillä kannukset on jo ansaittu ja onko yhtyeen tavoitteenakaan kosiskella suuria massoja ja mammonaa. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että tämän genren segmentillä ja marginaalilla Scarecrow on tällä hetkellä planeettamme kovimpia tykittäjiä. On ollut sitä jo vuosia.

https://www.facebook.com/scarecrowfinland

8/10

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here