Saksalaisen Rebecca Spörlin matkasta Suomeen syntyi melodista metallia soittava Averlanche

Kuva: Averlanche
MAINOS:

Tiedote 15.5.2020

Helsinkiläinen vuonna 2017 perustettu melodista metallia soittava Averlanche on julkaissut ensimmäisen singlen tulevalta debyyttialbumiltaan.

Kuuntele “The Sounds of Insomnia”
Spotify: https://spoti.fi/3bwJ1y9
Apple Music: https://apple.co/3bzMcoJ
Amazon: https://amzn.to/2zIMGLR
Deezer: https://www.deezer.com/us/album/141844942
Tidal: https://listen.tidal.com/album/137564308/

Averlanchen musiikki yhdistelee tarttuvia melodioita ja kaunista naislaulua ja sen vaikutteet tulevat 90-luvun ja 2000-luvun alun kotimaisesta metallimusiikista. Yhtyeen vokalisti Rebecca Spörl on syntyjään saksalainen ja hän muutti Suomeen reilun viisi vuotta sitten.

“Muutin Suomeen 5 vuotta sitten metallimusiikin perässä ja löysin ilmoituksen, jossa etsittiin laulajaa. Kun aloimme soittamaan ja treenaamaan Averlanchen kanssa niin palaset tuntuivat osuvan kohdalleen ihmeellisesti. The Sounds of Insomnia on ensimmäinen biisi, jota aloimme yhdessä soittamaan ja sen takia se on tärkeä biisi minulle.” Rebecca kommentoi.

Albumin on tuottanut, miksannut ja masteroinut Hiili Hiilesmaa ja se on äänitetty Studio Watercastlella Arttu Sarvanteen toimesta syksyllä 2019.

Yhtyeen kosketinsoittaja Antti Kopra taustoittaa tulevaa albumia “Ensimmäinen albumi syntyi luontevasti parin vuoden treenauksen ja yhteen hitsautumisen tuloksena. Säveltäjänä minulle on ollut aina tärkeä löytää biisin ydin ja lähteä rakentamaan musiikkia kappaleen viitoittamaan suuntaan. Pidän itse melodisesta musiikista, tarttuvista kertosäkeistä ja tarinallisuudesta, joten tämä kuuluu myös biiseistä. Ensimmäiselle levylle valikoitui 10 helposti lähestyttävää bändibiisiä ja The Sounds of Insomnia antaa mainion kuvan levyn linjasta, vaikkakaan ei kerro koko tarinaa.”

Averlanche
Averlanche – The Sounds of Insomnia
01. The Sounds of Insomnia
02. Klang der Schlaflosigkeit
Julkaisupäivä: 15.5.2020
*
Lähde: Inverse Music
Kuva: Averlanche
+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.