Green Lung – Woodland Rites (2019)

Lontoolaisviisikko lyö tiskiin kivenkovan noitarituaalin

Green Lung - Woodland Rites

Green Lung on Etelä-Lontoosta suuntaava doomahtavaa ja okkultista rockia soittava viisikko. Debyyttilevyllään ”Woodland Rites” yhtye osoittaa taitavansa oman genrensä vaivatta ja suvereenilla ammattitaidolla. Albumi julkaistiin jo vuonna 2019, mutta se paketoitiin uudelleen Svart Recordsin toimesta ja saa täten päivitetyn ulkoasun. Uuden ja upean kansitaiteen lisäksi kylkiäiseksi on laitettu yhtyeen ”Free the Witch” EP vuodelta 2018. Paketti julkaistaan 22.5.2020.

Green Lungin genre on hyvin tunnistettavissa eikä yhtye ulosannissaan peittele yhteyksiään ennen kaikkea Ozzyn aikaiseen Black Sabbathiin, mutta myös hitusen Avatariumiin, Ghostiin ja vaikka Electric Wizardiin. Levyllä maistuu 1970-luvun okkultistinen psykedelia ja bluesrock vakavan doom-suodattimen läpi jauhettuna.

Vauhti ei doomin tapaan päätä huimaa, mutta kantavat riffit, komeat soolot laulaja Tom Templarin vahvalla ulosannilla tuovat biisit aivan kuulijan tappituntumalle. Voimasointujen seassa koetaan pysäyttäviäkin hetkiä, kuten komeassa ja blues-henkisessä ”May Queen” -balladissa.

”Woodland Rites” on vahva ja väkevä debyytti, joka voisi olla vuosikymmeniä yhdessä soittaneen bändin tuotos. Levyä kuunnellessa voisi melkein väittää kuuulleensa sen aiemmin entisessä elämässään. Tämä on alusta loppuun juuri sitä mitä se ensiriffeistä asti lupailee. ”Woodland Rites” sopii erityisesti kiireettömille ja fiilistelijöille.

Erityinen kunniamaininta on myönnettävä levyn kansitaiteen luoneelle Richard Wellsille, jonka satanis-ritualistinen noitapiirikuvasto palvelee ”Woodland Rites” -levyn henkeä täydellisesti. Vinyylinä tämä on miltei pakko-ostos.

8/10

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän