Rešham – All I Mist (2021)

Resham - All I Mist

Nyt on haastetta. Vuonna 2012 perustetun Rešham-yhtyeen kokopitkä ”All I Mist” ei saa välitöntä easy listening -leimaa päällensä ja albumi tulee kahlata muutamaankin kertaan läpi. Psykedeelistä, progressiivista, paikoin jazzahtavaa ja grungevivahteikasta kokonaisuutta ei voi kerralla niellä.

Jo kaksi ensimmäistä kappaletta ”Prairie Girl” ja ”Rewrite” haukkaavat melkein 20 minuuttia albumin kokonaiskestosta, mutta kappaleiden sovitus ja soitto on saumatonta kuten on koko albumilla. Kehaisisin tähän väliin vokalistia ja rumpalia, mutta tutkittuani koko internetin en löytänyt mistään tietoa, ketä Rešham-yhtyeeseen kuuluu.

Yhtyeen annista tulee paikoin vahvat Sólstafir-vibat. Mutta vain paikoin, sillä välillä valssataan niin utopistisissa atmosfääreissä, että verrokkeja on kerrassaan mahdoton nimetä. Tämä on toki omaa tietään kulkevan Rešhamin kaltaisen bändin kohdalla vain positiivista.

”All I Mist” -albumi ei avaudu helpolla, mutta sinnikäs ja sopivassa psykevalmiudessa oleva kuulija voi löytää tästä itselleen uuden lempparin. Levy on matka jonnekin kosmisen tuonpuoleisen äärelle, jossa paikoin keskitytään matkaan osoittaen hiljaista kunnioitusta ja paikoin kiukutaan matkakumppaneille raivoisasti. Allekirjoittanutta ei ihan myyty tällä paketilla, mutta näin vaikuttavalle yhtyeelle varmasti löytyy oma kuulijakuntansa jakamaan pientrippejä sinne jonnekin.

Biisilista:

  1. Prairie Girl
  2. Rewrite
  3. A Voice Less
  4. Tell the Visioned
  5. Glitch
  6. Leaves Before Fall
  7. As I See’d

 

https://www.facebook.com/ReshamBand/

 

7+/10

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here