Oululainen Myrkkykieli julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon kappaleesta ”Pyhä yksinkertaisuus”

Kuva: Isabel Andersson

Tiedote 8.11.2020

Oulululaisyhtye Myrkkykieli on julkaissut ”Pyhä yksinkertaisuus” -singlen musiikkivideon kera pian ilmestyvältä samaa nimeä kantavalta kakkosalbumiltaan. ”Pyhä yksinkertaisuus” kertoo kaksinaismoralismia ja tekopyhyyttä kuvaavan sanoman, joka tiivistyy sanoihin.

Kappaleen sanoittaja Matti Kuokkanen luonnehtii:

Typeryyden sinfoniaa soittaa yhä kaksinaamaisuus. Minut maahan lyötynä voit voittaa, pyhä yksinkertaisuus.

Levy on jatkoa ”Aika meidät jättää” -esikoislevylle (57 Records), joka ilmestyi vuonna 2015. Yhtyeen musiikki on laulaja Matti Kuokkasen tunnepitoisilla teksteillä ladattua melodista elämänmakuista rockia suoraan ja kiertelemättä ilman turhaa pullistelua.

Kappaleisiin kanavoituu monenlaisia tunneskaaloja, joiden punaisena lankana toimii Kuokkasen karismaattinen ja monivivahteinen tulkinta. Tasapainoisesta radio- ja hittipotentiaalisestamateriaalista huolimatta yhtye ei kuitenkaan epäröi ottaa askelia vaikka iskelmän, popin, hevin, punkin tai jopa itämaisten sävelkulkujen suuntaan.

Myrkkykielen esikoisalbumin ”Kuivunutta verta” -kappale valittiin myös Noise.fi vol2 -kokelmalle ja ”Joku kuulee” Universal Musicin ”Greatest Bits” -biisikilpailun finaaliäänestysvaiheeseen usean sadan kappaleen joukosta. Yhtye selvitti myös taannoin tiensä valtakunnallisen Rock-kilpailun finaaliin.

Single ja video löytyvät alta:

Lisää informaatiota Myrkkykielestä (kuvia, videoita, lehtijuttuja ym.) löytyy bändin virallisilta Facebook-sivuilta osoitteesta:

https://www.facebook.com/myrkkykieli/

Kuva: Isabel Andersson

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here