Omnium Gatherum, Rytmihäiriö & Jälkiabortti @Henry´s Pub, Kuopio 27.10.2018

Jukka Pelkonen ja Markus Vanhala Omnium Gatherumin kanssa Kuopiossa Henry's Pubin lauteilla.
Jukka Pelkonen ja Markus Vanhala Omnium Gatherumin kanssa Kuopiossa Henry's Pubin lauteilla.

Lauantai-ilta ja Henry´s Pub Kuopiossa. Tällä kertaa tämä yhdistelmä tarjosi melkoista kaahausta, Gambinaa, pittiä, sekä tiivistä tunnelmaa.

Omnium Gatherum ja Rytmihäiriö pysähtyivät kimpparundillaan Savossa ja kimppaan lyöttäytyi myös paikallinen Jälkiabortti, jolla oli kunnia lämmitellä lauteet.

Jälkiabortti Kuopion Henry's Pubissa.
Jälkiabortti Kuopion Henry’s Pubissa.

Kotikenttäedun saattelemana illan avaajana toiminut Jälkiabortti onnistui saamaan fanit heti kättelyssä hienosti mukaan. Huomion arvoista oli myös se, että väkeä oli jo avausaktin aikaan runsaasti paikalla. Useasti Henkan keikoille valuu yleisöä vasta pääbändin aloittaessa.

Kuopiolaisten rivakka HC/metalliyhdistelmä yhdistettynä energiseen esiintymiseen upposi katsojiin ja näytti, että Henkan lava käy nelikolle liian pieneksi. Keikan lopulla lähti jopa pitti pyörimään ”Puhallettu Pois” ja ”Neulamäki Palaa”-vetojen saadessa yleisön hienosti mukaansa. Jälkimmäisen aikana todella mukaansatempaavasti esiintynyt vokalisti Toni Penttinen loikkasi pitin sekaan ja hoiti biisin loppuun yleisön joukosta. Nelikko onnistui hienosti illan avaajana ja tätä myötä paikka oli varmasti valmis Omnium Gatherumin keikkaan.

Omnium Gatherum pääsi aloittamaan minuutilleen klo 23:30, jolloin bändin oli aikataulun mukaan määrä aloittaa. Elokuussa julkaistu ”The Burning Cold”-albumi on otettu hyvin vastaan ja oli mielenkiintoista kuulla, miten uudet biisit toimisivat livetilanteessa. Lavalla nähtiin hurja määrä kokemusta ja pitkä ura sekä lukuisat keikat näkyivät varmana suorittamisena. Vokalisti Jukka Pelkonen on vakuuttava keulamies ja hän onnistui saamaan kiitettävästi mukana olleesta yleisöstä paljon irti.

Jukka Pelkonen otti läheistä kontaktia savolaisyleisöön.
Jukka Pelkonen otti läheistä kontaktia savolaisyleisöön.

Setin ehdottomia kohokohtia olivat ”Grey Heavensilta” kuultu ”Skyline” sekä keikan päättänyt ”Beyond”-albumin avauskaksikko ”Luoto”/”New Dynamic”. Uuden levyltä settiin oli napattu mukaan viisi biisiä ja erityisesti ”Refining Firelle”, ”Be The Skylle” sekä ”Over The Battlefieldille” voi ennustaa slottia bändin livesettiin myös jatkossa.

Illan viimeisenä esiintyjänä lavalle kipusi Rytmihäiriö. Keikka pyörähti käyntiin syyskuun lopulla julkaistun ”Gambinapsykoosin” nimibiisillä ja samalla myös lauteilla korkattiin ensimmäinen ”kampiviinapullo”.

Ensimmäiset gambinahuikat.
Ensimmäiset gambinahuikat.

Alun perin jo vuonna 1988 perustettu ryhmä sai edeltäjiensä tavoin yleisön hienosti mukaan ja soitti hyvän läpileikkauksen materiaalistaan. Uusia biisejä oli mukana reilusti ja miksipä ei, sillä ”Gambinapsykoosi” on kova levy, jolta löytyy useampi tehokas ralli. Erityisesti ”Räjähtävä Lepakko Helvetistä”, ”Ovi Gambinarniaan” ja ”Spurgurituaali” lähtivät hyvin lentoon livetilanteessa. ”Koska Saatana Sanoo Niin” ja ”Totalitääriseen Juoppohulluuteen” olivat puolestaan mieluisia vetoja vanhemmasta materiaalista.

Gambinapsykoosi Kuopion Henkassa.
Gambinapsykoosi Kuopion Henkassa.

Kokonaisuutena ilta oli onnistunut. Lavalla nähtiin runsas määrä karismaa, kokemusta sekä hienoa vuorovaikutusta esiintyjien ja yleisön välillä. Kaikki yhtyeet näyttivät nauttivan esiintymisestä ja paikalle saapuneet olivat mukana kovalla sykkeellä alusta loppuun.

Raportti: Miika Manninen
Kuvat: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän