Olutarvio: Robinsons Trooper 666

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
MAINOS:

666 IRON MAIDEN
Trooper 666 jatkaa heviyhtye Iron Maidenin ja perinteikkään brittipanimo Robinsonsin yhteistyötä. Keväällä 2013 julkaistiin 4,7% versio, jonka nimi oli pelkkä Trooper. Tämä vuonna 2015 julkaistu Trooper 666 on vahvempi versio samasta reseptistä – tai niin ainakin panimon kuvaus tuotteelle kuuluu:
“We’ve created TROOPER 666, charged with even more flavour and more alcohol,but brewed to the same great recipe of the original TROOPER.”
Samaten voisin tässäkin yhteydessä ihan taustatietona mainita, että itselleni Iron Maiden ei ole ykkösbändi, vaikka NWOBHM -tyylisuuntaus maistuu kyllä. Rankkaan edelle ylivoimaisiksi ykkösiksi Judas Priestin ja Acceptin, joiden jälkeen Maidenin eteen kiilaa lisäksi vielä Saxon. Ei siinä, olen kyllä monta ja monituista lasillista ja tölkillistä aikoinaan nauttinut Maidenin Rock in Rio DVD:tä katsellessa.
Kirkas, kuparinen ja vaahdoltaan pitsikäs olut. Tuoksu on kukkaisen humalainen ja toffeisen maltainen. Vahvuus tuntuu tuoksussa kevyen alkoholisena nosteena. Maitokauppaversion veroista raikkausta tähän ei ole saatu, tuntuu hieman raskaalta. Maku on makeahko, karamellistoffeinen ja lämpimän alkoholinen. Katkerointi jää kevyeksi ja kokonaisuus tuntuu sen myötä hieman raskaalta ja tasapainottomalta. Pidin aiemmasta kevyestä versiosta enemmän. Se oli hyvä ja tasapainoinen brittiale. Sellainen helposti juotava, niin kuin ne yleensä tuppaavat olemaan. Samaa ei valitettavasti voi sanoa tästä – aromihumalointi toimii kohtuudella, mutta juotavuus kärsii raikkauden puutteesta. Tämä ei kuitenkaan ole merkittävästi, jos ollenkaan, runsasmakuisempi kuin se kevyempi, joten on vaikea nähdä lisätystä vahvuudesta olevan mitään hyötyä – ilmeisesti oli vaan pakko se 6,66% tähän saada.

ARVOSANA: 7

Panimo: Robinsons, Englanti
Oluttyyli: English Strong Ale
Alkoholipitoisuus: 6,66%
Saatavuus: Alkon tilausvalikoima

Teksti ja kuvat: Harri Metsäjoki – Reittausblogi

Metalliluola tekee yhteistyötä oluiden osalta raumalaisen Harri Metsäjoen kanssa. Harri on olutharrastaja, joka on harrastanut vuodesta 2008 alkaen. Vuonna 2009 mukaan astuivat olutarviointi ja laajempi syventyminen oluen valmistukseen, sekä historiaan. Lempioluttyylejä ovat Imperial Stout, India Pale Ale, Barley Wine ja luostarioluet, joita myös keräilee kellariin ikäännytystarkoituksella (poislukien India Pale Alet, jotka nauttii mahdollisimman tuoreena). Valittiin vuoden olutarvioijaksi vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2013 Olutopas.info -verkkoyhteisön avoimella yleisöäänestyksellä.

 

 

Website | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-