Oceanhoarse julkaisi uuden livelevyn “The Damage Is Done – LIVE!”: video Slipknot-kappaleesta “Duality” katsottavissa.

Tiedote 7.6.2020

Koronaviruspandemian vuoksi studiosessiot siirtämään joutunut Oceanhoarse on julkaissut livealbumin ”The Damage Is Done – LIVE!”. Albumi sisältää liveversioita ”Voluntary Bends” -EP:n kappaleista ja singlejulkaisuista sekä basso- ja kitarasoolot. Levyn tuotti Kimmo Ahola ja miksasi Tuomas Wäinölä.

Basisti Jyri Helko avaa livealbumin syntyä:

Kiertueemme Marko Hietalan kanssa oli ensimmäinen pidempi reissumme ulkomailla, ja tunnelma keikoilla oli todella käsinkosketeltava. Onneksemme Kimmo Ahola nauhoitti Markon keikkoja, joita Tuomas Wäinölä sitten miksasi keikkabussissa somevideoita varten. Emme toki aavistaneet, että Kimmo oli nauhoittanut myös meidän esiintymisiämme! Suunnilleen kiertueen puolessavälissä ajaessamme yöllä kohti seuraavaa keikkapaikkaa hän viittoili meille, että tulkaapa kuuntelemaan. Olimme ällikällä lyötyjä siitä, miten hyvältä hänen nauhoituksensa kuulostivat! Tästä syntyikin idea kerätä varastoon liveäänityksiä matkan varrelta, ja Suomeen palattuamme homma eskaloitui nopeasti, kun viruspandemian takia sekä kevään studioäänitykset että keikat peruuntuivat – eli nythän olisi täydellinen aika julkaista oikea livelevy!

Yhtyeen video Slipknot-klassikosta “Duality” on kuvattu Amsterdamissa kitarateknikko Arto Lindénin toimesta:

Slipknot on aina ollut tärkeä bändi meille kaikille. Vuosi sitten heitimme Helsingin Bar Prahassa pelkistä covereista koostuneen erikoiskeikan, ja valitsimme silloin Dualityn settiin. Keikan jälkeen jäi meille fiilis, että biisihän voisi toimia myös varsinaisessa settilistassamme, joten sovitimme siitä omannäköisen version, johon lisättiin esimerkiksi uusi intro stemmalauluineen. Olen aina pitänyt tavasta, jolla omat suosikkibändini ovat ottaneet uransa varrella covereita mukaan omilta esikuviltaan – esimerkiksi Metallica on coveroinut NWOBHM-bändejä ja Megadeth on kunnostautunut soittamalla punk-klassikoita – joten olemme jatkaneet samaa linjaa itsekin aivan bändimme ekoista keikoista lähtien.

Oceanhoarse on näillä näkymin nähtävissä livenä vielä useampaan otteeseen tämän vuoden puolella. Tulevat keikat ovat:

7.8. SaariHelvetti Festival, Tampere
14.8. Dark River Festival, Kotka
6.11. Telakka, Helsinki (mukana Bloodred Hourglass, Mors Subita, MyGrain)

1. Intro
2. Feed the Sirens
3. Fading Neons
4. Death Row Center
5. Waves
6. Bass solo
7. The Damage
8. Duality (Slipknot cover)
9. Submersed
10. The Intruder
11. The Oceanhoarse

Oceanhoarse on:
Joonas Kosonen – laulu
Ben Varon – kitara
Jyri Helko – basso
Oskari Niemi – rummut

www.facebook.com/oceanhoarse
www.instagram.com/oceanhoarse
twitter.com/oceanhoarseband

Kuva: Hannu Juutilainen ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here