Nauticus julkaisi uuden videon ”Magma” lokakuussa ilmestyvältä kolmannelta levyltä

Kuva: Johanna Naukkarinen

Tiedote 15.9.2018

Suomen Turusta tuleva Nauticus julkaisee pitkään valmistellun ”Disappear In Blue” -albuminsa lokakuun 19. päivä. Levyn syntytarina juontaa juurensa viiden vuoden päähän, jolloin levyn valmistelu sai alkunsa, mutta tuolloisen laulajan poistumisen myötä työn valmiiksi saattaminen vaati aikansa. Lopulta ”Disappear in Blue” päätettiin toteuttaa useiden vierailevien laulajien avustuksella, ja lopputulos onkin bändin uran kunnianhimoisinta musiikkia, johon itseltään paljon vaativat muusikotkin ovat täysin tyytyväisiä.

Bändin musiikin istuttaminen minkäänlaiseen muottiin on äärimmäisen haastavaa, mutta yhden määritelmän mukaan se on jonkinlaista outojen rakenteiden synteesiä kokeellisen metallin, vaihtoehtoisen rockin ja äänimaisemien välillä. Monitasoisuudestaan huolimatta sävellyksissä on silti aina pyritty sopusointuisuuteen.

Yhtyeen jäsenet taustoittavat uutta julkaisuaan:

Näin ”Disappear In Bluen” julkaisuhetkellä voimme tyytyväisinä todeta, että hyvinkin pitkään kypsytelty ja korostuneen kunnianhimoinen visiomme kolmoslevyn suhteen on toteutunut meidän omasta näkökulmasta odotusten mukaisesti. Kotia albumille lienee edellisten kahden pitkäsoiton tavoin vaikeaa löytää minkään yksittäisen musiikillisen kattokäsitteen alta. Levyn materiaali haastaa varmasti kuulijakuntaamme enemmän kuin koskaan olemassaolohistoriamme aikana. Kärsivällisyyttä kysyvä ja miltei 80-minuuttinen kokonaisuus pyrkii osaltaan jatkamaan taisteluamme musiikin kertakäyttöistymistä vastaan. Toivomme, että materiaali tavoittaa mahdollisimman paljon niitä kuulijoita, jotka vielä tykkäävät ostaa fyysisiä äänitteitä ja malttavat istahtaa äänentoistojärjestelmiensä äärelle koko levyn ajaksi vain ja ainoastaan itse musiikille huomionsa antaen.

Ville Viitasen tekemä video albumin aloittavasta kappaleesta ”Magma”:

”Disappear In Blue” –kansi ja biisilista:

1. Magma
2. Jesus of Lübeck
3. Claimed by the Sea
4. Strange Sequences / Lost Frequencies
5. Desolation
6. Singularity
7. Arrival
8. Whale Bones
9. Hieronymus
10. Glass Pyramids

KOKOONPANO
Tuomas Rajala – rummut
Juuso Jalava – basso
Markku Kastell – kitara
Jani Portaanoja – kitara

DISKOGRAFIA
Anger of the Ocean demo (2007)
A Wave to Carry Us Out (2009)
The Wait (2012)
Disappear in Blue (2018)

https://www.facebook.com/Nauticusband

Kuva: Johanna Naukkarinen

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän