Nagant Neckshot – Under The Downpour of Steel (2016)

MAINOS:[three_fourth]Pitelen käsissäni talvisodan innoittamaa, Nagant Neckshot-yhtyeen promoa debyyttialbumistaan ”Under The Downpour of Steel” ja ensiksi täytyy mainita kuinka promon mukaan laitetut patrioottiset lehtileikkeet ja albumin sotaisa ulkoasu lämmittävät reservin luutnantin mieltä. Leikkeitä lukiessa sitä suorastaan kaipaa ruudin tuoksua ja rynnäkkökiväärin painoa käsissään kun jyvää sijoittelee osoitettua maalia kohti. Tietyllä venäläisellä pistoolilla tehtyyn niskalaukaukseen viittaava yhtye koostuu, mm. Scorngrainissa ja Hornassa aiemmin sotineen, kolmen suomalaissotilaan partiosta jota tukee valtamerien takaa yhdysvaltalainen Kevin Talley-niminen rumputulituki (mm. Dying Fetus, Six Feet Under, Misery Index).

Levy lähtee raivoisasti liikkeelle kertoakseen, että nyt on Äiti Venäjän syytä pitää varansa. Lippaita tyhjenee vajaa pariminuuttisen ”March In Thier Gravesin” aikana kiitettävä määrä ja sotaisa meno sen kun yltyy kun ”Bastards of NKVD” ladataan piippuun. Blastbeatin tukemana starttaava tykistökeskitys tekee viimeistään selväksi sen, että kommareita vihataan tässä ihan tosissaan. Kasakkaa kaatuu panssaridivisioonan painolla jyräävän ”Uraa”-vedon alle, jossa oman uhrilukunsa saa nimiinsä myös Torture Killerissä vaikuttanut Pessi Haltsonen. Levy muuttuu puolessa välissä ”Treasonist”-raidan myötä hieman melodisemmaksi jonka jälkeen tykityksen välissä piinataan sotavankeja hieman kevyemmin pistimillä. Tunnelma muuttuu jopa kauniin kaihoisaksi ”White Desantissa” kun tulituksen tauottua on savun, ruudin ja kuolonkorinoiden keskellä myös sijaa rintamataistelijan koti-ikävän näyttäytyä.

”Under The Downpour of Steel” on valmis sotakone, eikä tekijät huomioiden voi oikein muuta odottaakaan. Soundimaailmakin on täysin julkaisukelpoinen vaikka kyseessä on vasta promoveto eikä kaikkia sotateknologian välineitä olla ehkä otettu vielä käyttöön. Julkaisusta on saatu tukeva ja tiivis kasapanos joka liippaa ajoittain läheltä aseveljiä Sotajumala ja Deathchain, mutta vaikutteita on myös saatu hetkittäin mm. Behemothin suunnalta.

Mikäli sotaisa ja vihainen death metal uppoaa, on Nagant Neckshotin debyytti tutustumisen arvoinen teos. Lisänautintoa saat jos kuulut siihen joukkoon joka ei pahastu vaikka itänaapuria vähän runneltaisiinkin.

9 / 10

Tore Pedersen


[/three_fourth]
[one_fourth_last]
nagant neckshot
March In Their graves
Bastards of NKVD
Uraa
Under Downpour of Steel
Treasonist
Oh, Katyushka
Heroin or Rope
White Desant
Burnt Karelia
[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-