My Favourite Nemesis- Dark Room EP (2017)

Porvoolaisen My Favourite Nemesis -yhtyeen debyytti-EP tarjoaa kotimaista metalcorea parhaimmillaan. Viisihenkisestä yhtyeestä löytyy taitavia laulajia jopa kolmen miehen verran, eikä herrojen soittotaidoistakaan moittimista löydy.

”Dark Room” on yhtyeen ensijulkaisuksi yllättävän kova paketti. Vuonna 2012 ensiaskeleensa ottanut bändi kuulostaa levyllä paljon kokeneemmalta kuin alkuun voisi kuvitella. EP on soitettu ja miksattu ammattimaisin ottein, eikä säröääniä pääse kuulumaan. Rummut ansaitsevat ehdottomasti lisäpisteet, monissa ensijulkaisussa ne eivät jytise läheskään näin selvästi ja huolellisesti. Harvoin kotimaista metalcorea kuuntelee näin tyytyväisenä.

Ensimmäinen kappale, alle pariminuuttinen ”Isolation” on EP:n ainoa hieman heikompi osa. Jostain syystä tämänkaltaisia introja löytyy nykyään jokaisen ison ja pienen bändin julkaisulta. Puhdas hoilaus ja akustinen kitara kuulostavat kyllä komealta, mutta loppulevyä ajatellen biisi on tyhjänpäiväinen lisäys muuten loistavaan EP:seen. Toivottavasti seuraavilla julkaisuilla introa ei kuulla, koska näin väkevä metalcore ei turhia lämmittelyjä kaipaa.

4/5

Aleksi Hurme

1. Isolation
2. Last Goodbye
3. King Reaper
4. Ignorance
5. Hamartia
6. UNME
7. Dark Room

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here