Musta Risti – Sotamaagi/Inkvisiittori (7″, 2021)

Lahden suunnilta tuleva vuonna 2012 perustettu Musta Risti yhdistelee perinteisempää hevimeteliä, punkia ja tuoreimmalla kahden kappaleen seiskatuumaisellaan myös thrashiä ja lieviä black metal -vaikutteita. Kahden kappaleen verran kuunneltuna yhdistelmä ei missään kohtaa hajoa käsiin vaan yhtye pitää langat visusti käsissään.

Yhtyeen musiikkiin vaikuttavia influenssereita voisi listata jos vaikka kuinka paljon, mutta nostan esiin ilmiselvän Wolf-vaikutteen. Ilman rässirumpulointia ja kotimaista kieltä kummatkin kappaleet voisivat olla naapurimaamme veteraanin kappaleita. Tämä yhteys on havaittavissa positiivisella sävyllä.

Yhtyettä aiemmin tuntematta kaksi kappaletta riittää vakuuttamaan sopivassa määrin. Musta Risti taitaa tonttinsa ja vain paikoin sakkaavat lyriikoiden ja laulujen sovitukset hieman kirpaisevat kokonaisuutta. Tästä huolimatta jään suurella mielenkiinnolla odottamaan yhtyeen tulevia julkaisuja. Seurantaan lähti.

Synodin suunnittelema kansitaide on vertaansa vailla. Grafiikkaa ovat olleet myös hiomassa Matias Ahonen ja vokalisti Einari Toiviainen.

Kuuntele ja totea itse yhtyeen salonkikelpoisuus:

https://www.facebook.com/mustaristi/

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here