Mötikältä oma debyyttisingle ”Riisu kaikki pois”

Kuva: Riku Hermanni Mattila

Tiedote 6.12.2019

Valtakunnan ykkösuutisiin suomenkielisillä Kalle Niemen tekemillä Mötley Crüe -tulkinnoilla ja varsinkin ”Tohtori Höpöolo” -biisillä kolme vuotta sitten singahtanut Mötikkä tekee paluun. Hulvattoman tästä uutisesta tekee se, että myös pillit pussiin muutama vuosi sitten laittanut Mötley Crüe uutisoi virallisesti palaavansa lavoille. Kun täysin samaan aikaan myös Mötikkä ilmoittaa aktivoitumisestaan ja ”Riisu kaikki pois” -uutuussinglestään, voi päivää pitää melkoisena herkkuna kaikille rockin ystäville.

Mötikän karismaattinen laulaja Sampsa Astala toteaa pilke silmäkulmassaan:

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Tai tässä tapauksessa toisin päin: Mötikkä-yhtye ilmoitti lokakuussa palaavansa keikkalavoille, ja nyt Mötley Crüe päätti tehdä samoin.

Täysin vanhaa Mötley-tuotantoa kumartava ”Riisu kaikki pois” -uutuusbiisi on Mötikän ensimmäinen oma single. Pari vuotta sitten ensimmäisen jäähyväiskiertueen loppumetreillä syntynyt biisi jäi odottelemaan sopivampaa julkaisuajankohtaa, joka oli nyt käsillä.

Astala jatkaa:

Joulukuun yhdistetty comeback- ja jäähyväiskiertue on loistava tilaisuus esittää myös jotain uutta ja omaa vanhojen hittien rinnalla. Kappale perustuu löyhästi omiin kokemuksiin noina hurjina nuoruusvuosina. Tosin mainittakoon, että Popedan sijasta olin katsomassa Pelle Miljoonaa Tavastialla.

Vaikka Mötikkä toki operoi sopivasti pilke silmäkulmassa -hengessä, ei ”Riisu kaikki pois” -biisi ole mikään vitsi, vaan ihan tosissaan tehty rokkibiisi.

Kitaristi Samuli Väänänen nauraa:

Tai no, niin tosissaan, kuin tällaista musaa nyt ylipäätänsä on tarpeen tehdä. Tällä hetkellä ei itse asiassa hirveästi ole tällaista perinneuskollista suomeksi laulavaa jytärockbändiä, joten uskomme, että Mötikän omalle materiaalille kyllä on tilausta. Meillähän on levyllinen omia Mötikkä-biisejä pöytälaatikossa, eli ei tätä tähän yhteen sinkkuun ole tarkoitus jättää.

Kappaleeseen kuvattiin myös perinteitä vaaliva musiikkivideo ohjaaja Jarno Marjamäen johdolla. Jos Mötley Crüe julkaisikin vastikään videon, jossa he räjäyttävät aikaisemman lopettamissopimuksensa taivaan tuuliin, Mötikkä puolestaan laittoi samaan aikaan kaikki tähän asti yhtyeen tienaamat rahat savuna ilmaan pyroefekteihin. Video julkaistaan ensi viikolla.

Nähtäväksi jää miten Mötley Crüe aikoo reagoida Mötikän seuraaviin liikkeisiin.

Mötikän superviikonlopun keikat ovat:

Pe 20.12. Henry’s Pub, Kuopio (comeback-keikka)
La 21.12. On The Rocks, Helsinki (jäähyväiskeikka)

www.facebook.com/motikkasuomi

Kuva: Riku Hermanni Mattila

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän