Metalliyhtye I Revolt julkaisi ”Blocked”-EP:n sekä uuden musiikkivideon ”$uicide Watch”

Kuva: Petri Inkinen

Tiedote 22.12.2019

Keravalainen metalliyhtye I Revolt on saanut viime vuosina reippaasti positiivista huomiota osakseen voitettuaan ensin Emergenza Festivalin Suomen ja Pohjoismaiden kilpailut ja pokattuaan vielä samoissa kisoissa kaikkien maiden parhaan kitaristin pystin. Sen jälkeen finaalipaikka Tuska Torstai -kilpailussa siivitti viisihenkisen bändin vuoden 2019 Tuskaan ja myöhemmin syksyllä muun muassa Unearthin lämppäriksi. Hienosti sujunut vuosi kiedotaan nyt tiukkaan pakettiin, kun I Revolt tuo ilmoille viisi kappaletta sisältävän ”Blocked”-EP:n.

Yhtye kertoo:

”Blocked”-EP tiivistää I Revoltin vuoden 2019. Siihen on koottu vuosi sitten ulos tulleesta ”The Deep End” -sinkusta lähtien kaikki meidän julkaisut, ja jatkoksi lyöty vielä uusi biisi nimeltä ”$uicide Watch”

EP:llä lyödään turpaan sen verran mitä reiluun 17 minuuttiin on saatu mahtumaan, ja soundipuoli poikkeaa selvästi nykymetallin kliinisestä ulosannista. Biiseistä löytyy paljon vanhan koulukunnan kitarariffittelyä, sooloja ja groovea uudemman koulukunnan screamejä sekä breakdowneja kuitenkaan unohtamatta.

 

Lyriikkapuolella keskitytään ihmisten tapaan siirtää sivuun vaikeat asiat sekä tästä syntyviin ongelmiin ja aggressioihin. Milloin ei anneta itsensä tai ajatuksiensa tulla julki, milloin joku sulkee sinut ulkopuolelle, milloin et vain ole valmis vastaanottamaan uutta.

EP:ltä löytyvä uusi biisi ”$uicide Watch” välittää äärimetallin raivosta huolimatta lempeää sanomaa: älä jätä toista yksin.

Nykyään itsemurhat tuntuvat olevan harmillisen tavanomaisia. Halusimme muistuttaa ihmisiä, miten pienillä teoilla voi olla suuri merkitys. Parhaassa tapauksessa toisen ihmisen elämän voi jopa pelastaa ihan vain olemalla läsnä. Sanoma löytyykin hyvin tiivistettynä biisin kertsistä: ’Keep your friends close, listen, help, love, repeat… and there will be no need for suicide watch.’ Musiikillisesti ei lähdetty myöskään kainostelemaan vaan biisistä löytyy meille tavanomaista turpaanvetoa ja riffittelyä, mutta myös tähän asti varmasti groovaavin kertsi ja rankin breakdown.

Halusimme tehdä rajun videon, jossa biisin sanoma tulisi esille, ja päädyttiin sitten pistämään jokainen bändin jätkistä monitoroitavaksi ’suicide watchiin’ veitsien, pillereiden ja pullojen keskelle. Kuvauspaikkana oli mikäs muu kuin oman treeniksen vessa! Videon on tehnyt Petri Inkinen, joka loihti hyvinkin vähästä todella siistit puitteet videolle ja tapansa mukaan lisäsi tarinaan oman hyvän twistinsä. Kuka lopulta monitoroi ja ketä?

I Revolt on nähtävissä tämän vuoden lopulla uutta helsinkiläishevin aaltoa esittelevässä Hoarsefest-tapahtumassa On the Rocksissa.

28.12.2019 On The Rocks: Hoarsefest (Oceanhoarse, I Revolt, Dirt, Wake Up Frankie & Thy Row)

Kokoonpano:
Vocals: Ville Jantunen
Lead guitar: Ville Marttila
Rhythm guitar: Sebastian Rosenlindt
Bass: Tony Nurminen
Drums: Olli Laitio

https://www.facebook.com/IRevoltband/

Kuva: Petri Inkinen

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän