M.A.A julkaisee ”Kasvot”-albumin marraskuun lopussa

Kuva: Tapani Pelkonen

Tiedote 3.11.2019

”Kasvot” on M.A.A -yhtyeen toinen täyspitkä levy ja täydentää tuottelijaan bändin tähänastisen matkan kokonaisuudeksi, joka oli nähtävissä jo 2018 julkaistun ”Uusi Päivä” -EP:n aikoihin ja erityisesti vuosi sitten julkaistussa ”Jäljet”-debyyttialbumista.
Bändin ilmaisu on kehittynyt isoin harppauksin kohti nykyistä ennakkoluulotonta ja kokeilevaa sävellys- ja tuotantotyyliä, kuitenkaan unohtamatta suoraviivaisia ja tarttuvia kertosäkeitä. Bändi jonka jäsenet ovat myyneet levyjä viidessäkymmenessä maassa ovat nyt saaneet sellaiset puitteet jossa musiikintekemisestä nauttiminen ilman raja-aitoja saa aikaan lopputuloksen jossa kuuluu paitsi soittamisen ja musiikintekemisen ilo, myös se, että M.A.A osaa selvästi olla itse-ironinen ja asioita tehdään pilke silmäkulmassa, vaikka tosissaan ollaan. ”Kasvot”-levy on matka ihmismielen syvyyksiin.

Biisinaiheet vaihtelevat Lapin mystiikasta viittauksiin elämän arvaamattomuuteen ja jopa päättymiseen, päätyen huoleen maapallon nykytilasta ja ihmisen tulevaisuudesta. Sävellyksistä ja sanoituksista kuuluu selvästi ilmaisun riemu kotimaisella kielellä, vaikkakin bändi on ilmoittanut julkaisevansa levyn sinkkubiisin Kulkija myös englanninkielisenä versiona kansainvälisesti. M.A.A on hyvä osoitus siitä mitä tiivis bändi saa aikaiseksi, kun jokainen saa toteuttaa itseään juuri siten kuin juuri sillä hetkellä tuntuu, ilman rajoitteita.

Jo julkaistujen sinkkujen ”Kulkija” sekä ”Isiemme maa” lisäksi, levyltä löytyy todellisia helmiä laidasta laitaan, kevyehköstä hidastempoisesta ”Matkalla” biisistä ulottuen aina erittäin rajuun jopa death-metal mausteita sisältävään ”Paha maa” -kappaleeseen Suomen sisällissota-teemoineen. Outisen ja Pelkosen sanoitukset ovat oiva yhdistelmä tiimityötä, mikä kuvastaakin koko bändin toimintaperiaatetta, kaikki tehdään itse ja yhdessä ja jokaisen päätöksen takana on bändi, kaikkien mielipidettä arvostetaan ja kuunnellaan. Levyn äänitys ja miksaus kansitaiteineen on Pelkosen käsialaa, omasta itserakennetusta studiosta on saatu maailmalle sellaiset saundit, että vertailu kestää hyvin kotimaiseen kärkituotantoon, jopa kansainvälisestikin. Levy on vahvojen laulujen ja kuorojen ohessa selvästi kitara-painotteinen ja taitavasti tehdyt kitaraosat päästävät Petri Sääskön ehkä musiikillisen historiansa parhaimpiin suorituksiin.

Asioita on mietitty huolella ja annettu toisaalta improvisaation viedä tekijänsä juuri sinne mihin on haluttu, ehkä pidemmällekin.

Kasvot nimikkobiisi on yllättävästi instrumentaalikappale joka täydentää levyn kokonaisuuden juuri kuten bändi itsekin on levyn päättävää kappaletta luonnehtinut.

M.A.A on kovassa vauhdissa, levy julkaistaan 29.11 ja tähän nykyään jo harvinaiseksi käyneeseen albumikokonaisuuteen kannattaa ehdottomasti tutustua.

M.A.A ”Kasvot”

1. Lapin taika
2. Taottu maa
3. Isiemme maa
4. Unen valvoja
5. Tulevaisuus
6. Kulkija
7. Matkalla
8. Käskyt
9. Paha maa
10. Kasvot

M.A.A:
Jani Outinen – Laulu, Rummut, Koskettimet
Petri Sääskö – Kitara
Tapani Pelkonen – Basso, Äänitys, Miksaus, Masterointi

https://www.facebook.com/bandmaa/

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän