Likaiset Pikkarit julkaisi uuden singlen “Sivuraide”

Pikkaripunkkia elämän sivuraiteilta

Kuva: Likaiset Pikkarit

Tiedote 12.12.2020

Likaiset Pikkarit julkaisi energiaa huokuvan singlen ja videon Sivuraide. Biisi on herkullinen keitos poppunkia, rockia ja raivokasta grungea. Tätä yhtyeelle tunnusomaista tyylilajien sekoitusta bändi itse kutsuu pikkaripunkiksi.

Biisi teksti kertoo ympäröivän maailman odotuksista, jotka saattavat ajaa ihmisen sivuraiteelle. ”Sivuraide on tiivis ja intensiivinen punkahtava rokkibiisi. Se kertoo siitä, että yrittää hakea omaa paikkaansa maailmassa, mutta mikään ei tunnu natsaavan. Ympäristö luo usein ulkopuolelta tulevan paineen kuulua johonkin ryhmään tai käyttäytyä tietyllä tavalla, mutta kun niin ei tapahdukaan, saattaa olla itsensä kanssa vähän hukassa”, avaa laulaja-kitaristi Nipe kappaleen taustoja.

Hylätyssä tehdashallissa loppusyksyllä kuvattu video on biisin lailla hyperenerginen ilotulitus. ”Sivuraiteen videon takia mentiin taas paleltumaan potentiaalisesti myrkylliseen ympäristöön. Mut ei se mitään, tulipahan ainakin alien-video”, kommentoi kitaristi Jaska. Rumpali Rike puolestaan kertoo, että ”hopeamaalin, savupommien ja parin skumppapullon jälkeen videosta tuli juuri vision kaltainen, eli hallittu kaaos Pikkarit-tyylisesti”.

Sivuraide on Helsingissä vuonna 2016 perustetun bändin seitsemäs single – ja ennakovaroitus tulevasta pitkäsoitosta. Likaiset Pikkarit valmistelee nimittäin ensi vuonna ilmestyvää debyyttialbumiaan tuore Love Is Punk Recordsin kanssa solmittu levytyssopimus takataskussaan. ”Oon innoissani siitä, että monen vuoden työ on kannattanu ja ollaan saavutettu yks meidän tavotteista. Saadaan vihdoinkin oma julkaisu tehtyä ja päästään tavoittamaan isompi kuulijakunta tän diilin myötä”, kertoo basisti Jonttu. ”Mä oon myös aika helvetin innoissani meidän levydiilistä. Pääsis vaan jo äänittämään lisää”, jatkaa Jaska.

Sivuraide Spotifyssa.
Sivuraide-video YouTubessa.

Likaiset pikkarit:
Nipe: Laulu & kitara
Rike: Rummut
Jonttu: Basso
Jaska: Kitara

https://www.facebook.com/likaisetpikkarit
https://www.instagram.com/likaiset.pikkarit


Lähde: PressHopper
Kuva: Likaiset Pikkarit

+ artikkelit

Metalliluolan uutistoimitus. Tällä hetkellä uutisia ja tiedotteita julkaisevat Ville Krannila, Pete Alander, Mikko Huuhka ja Joni Renko.