LankaFest viimeisteli ohjelmistonsa heinäkuulle 2021

Brother Firetribe

Tiedote 1.12.2020

Puolangan LankaFest on julkistanut ohjelmistonsa ensi kesäksi.

Puolangan LankaFest on vahvistanut 2.7. – 3.7.2021 festareilleen saman kotimaisen raskaan musiikin huippuja sisältävän ohjelmiston kuin kesäkuulta 2020 koronapandemian vuoksi perutuille juhlille. Lavalle nousevat mm. Brother Firetribe, Zero Nine, Altaria sekä Turmion Kätilöt.

LankaFestin historia alkaa vuodesta 2010, jolloin tapahtuma toteutettiin koulukeskuksen liikuntasalissa neljän paikallisen bändin voimin. LankaFest saavutti niin suuren suosion, että vuonna 2011 tapahtuma järjestettiin uudelleen Keskipisteenpuistossa kahdeksan bändin voimin. Kesällä 2012 LankaFest siirtyi torialueelle valmistuneelle Pohjanportin lavalle. Pääesiintyjänä silloin oli legendaarinen Zero Nine. Vuonna 2013 tapahtuma kehittyi taas huimasti ja lippuja myytiin reilut 400 kpl. Pääesiintyjänä tuolloin Peer Günt. Heinäkuussa 2014 LankaFest oli ensimmäistä kertaa kaksi päiväinen ja mukana oli 11 esiintyjää muun muassa Brother Firetribe, Battle Beast ja Waltari. Lippuja myytiin 620 kpl. 2015 LankaFest oli edellis vuotiseen tapaan kaksipäiväinen. Ensimmäistä kertaa lavoja oli kaksi. Kävijöitä oli lähes 800. Esiintymässä oli mm. Battle Beast, Poisonblack, Lost Society ja Kotipelto & Liimatainen.

Vuoden 2016 LankaFest jatkoi taas kasvuaan. Kävijämäärä lähenteli jo tuhatta viikonlopun aikana. Esiintymässä olivat mm. Joe Lynn Turner, Mokoma sekä Kilpi. 2017 LankaFest jatkoi edelleen kasvua ja vierailijoita oli jo yli tuhat! Esiintymässä olivat mm. Sonata Arctica, Battle Beast ja Thunderstone. 2018 LankaFest nosti taas tasoaan ja kävijämäärä lähenteli jo 1200! Esiintymässä nähtiin mm. Stratovarius, Stam1na, Beast In Black ja Reckless Love.

Viime vuosina esiintymässä ovat olleet mm. Joe Lynn Turner, Graham Bonnet Band, Dynazty, Sonata Arctica, Stratovarius, Beast In Black, Mokoma, Stam1na…

Ensi kesänä kaksipäiväinen LankaFest täyttää 11 vuotta. Jatkamme edelleen kahden lavan systeemillä. Näin pyritään yleisölle tarjoamaan live ohjelmaa koko festarin ajaksi. LankaFest jatkaa edelleen rock/heavy henkisenä.

Aika: Pe 2.7. – La 3.7.2020

Paikka: Puolanka, torialue

Järjestäjä: Puolangan kunta

Esiintyjät:
Klamydia
Brother Firetribe
Zero Nine
Turmion Kätilöt
Altaria
Martti Servo & Napander
Angry Machines (Dio cover)
Maiden Invasion (Iron Maiden cover)
Electric Deathbeat

Kuva: LankaFest

Alue: Festarialue on aidattu. Alueella K-18 anniskelualue. Tapahtuma ikärajaton. Alueelta löytyy myyntipisteitä muun muassa LankaFest/bändien tuotteita ja ruokapisteitä.
Liput Tiketistä ennakkoon: Tammi-kesäkuun 45/55€ + palvelumaksu. Portilta 50/60€.

Tarkempia tietoja LankaFestin nettisivuilta.

Nettisivut: www.lankafest.fi
Facebook: https://www.facebook.com/LankaFest

Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here