Kuopiolainen Enne julkaisi tulevalta albumilta kappaleen ”Katumus”

Kuva: Daniel Jensen

Tiedote 14.8.2019

Enne tulee Kuopiosta. Nyt Enne tulee kaapista ulos suuren yleisön eteen julkaisemalla tulevalta albumiltaan kappaleen ”Katumus”.

Tällä yhden naisen projektilla on omalaatuinen saundi ja sanoma. Täysin samanlaista musiikkia ei ole. Positiivisuudesta on turha tehdä enempää biisejä. Keskitytään mieluummin elämän raadollisuuteen, johon kaikki sitä nähneet ja kokeneet voivat samaistua.

Enne on yhden naisen melankolinen, hienovaraisesti folkiin taipuvainen, tarttuvista melodioista ammentava suomidoom-metalli -projekti, joka käsittelee omasta ja vähän muiden mustista säkeistä kaivettuja raskaita aiheita hyvin omintakeisten sävellys- ja sanoitusteosten muodossa.

Enne valmistelee albumia ja rakentaa kivijalkaa myös liveaktille vuodelle 2020. Tulevalta täyspitkältä tuotokselta julkaistaan ensimmäisenä suuren kansan tietoisuuteen “Katumus”.

Kappale kertoo ihmisen idiotismista, teennäisyydestä ja ylettömästä omalla itsellään ja kuvitellulla erinomaisuudellaan mässäilystä häikäilemättömästi muiden kustannuksella. Apua pyydetään itsekkäästi käsi ojossa sitten, kun on itse menty ensin perse edellä puuhun, eikä päästä sieltä omin avuin pois.

Enteen musiikin sanoittaa, säveltää ja laulaa Lydia Luoma-aho, jota on totuttu kuulemaan 2000-luvulla hivenen erilaisen äänisaasteen (eurodance-ryhmä Chorale) parissa. Enne on kypsynyt lähes vuosikymmenen pelkästään Lydian pään sisällä, mutta on nyt valmis tulemaan ulos kaapista.

Tuotannosta vastaa Seppo Santala (Valermada, Santala äänituotanto).

”Katumus” Spotifyssa.
https://www.facebook.com/seonenne

Kuva: Daniel Jensen

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän