Korpiklaanin uusin single ”Sanaton Maa” on julkaistu musiikkivideon kera

Kuva: Korpiklaani

Tiedote 23.12.2020

Kotimainen folk metal -bändi Korpiklaani on julkaissut tulevalta ”Jylhä” -albumiltaan uuden singlen ”Sanaton Maa”. Kappale kertoo varsinkin Kaukolan ja Valkealan seuduilla kerrotusta tarusta, jossa nuori Matti-niminen mies vilvoittelee hevosineen virran äärellä peltotöiden jälkeen. Eräs saman kylän miehistä oli hukkunut samaan paikkaan kauan aikaan sitten, ja vastarannalla olevat miehet kuulivatkin vedestä oudon lausahduksen ja varoittivat Mattia menemästä uimaan. Kuitenkin vain kasvojen peseminen joessa aiheutti Matille sydänkohtauksen ja hän hukkui virtaan.

Video on kuvattu Huovilan puistossa Kärkölässä ja Liedon vanhalinnan pajalla. Bändin itsensä lisäksi videossa esiintyy päätähtenä Yrjänä Ermala, joka on nähty myös yhtyeen aiemmissa musiikkivideoissa.

”Sanaton maa on kolmas Korpiklaani-video saman hahmon kanssa, ja tällä kerralla halusin kertoa jotain hänen ammatistaan seppänä, jonka tietotaidon hän siirtää nuorelle oppipojalleen. Matkallaan pajalle poika näkee jotain veden alla, ja vanha mies kertoo hänelle samassa paikassa tapahtuneen tarinan varoituksena, mutta kuunteleeko oppipoika todella..?”, musiikkivideon ohjaaja Markku Kirves kertoo.

”Biisissä haettiin paluuta 80-luvun meininkeihin folk-twistillä. Halusin kirjoittaa klassiselta kuulostavan mid-tempoisen tukkahevibiisin, jossa on iskevä kertosäe ja joka sisältä kaikki ne elementit, joita haluan kuulla hyvässä kappaleessa. Tätä biisiä kuunnellessa voin matkustaa ajassa taaksepäin vanhan, ulkoisesti aivan liikaa tuunatun ja harvoin kuitenkaan oikeasti toimineen Honda Accordin takapenkille… Toisaalta ei sillä toimivuudella ollut niin väliäkään, kun auton äänentoistoon oli satsattu enemmän kuin mitä koko auto maksoi”, bändin haitaristi Sami Perttula toteaa.

”Minun ei tarvinnut tehdäkään muuta kuin lisätä karvanopat”, laulaja-kitaristi Jonne Järvelä lisää.

Kuva: Korpiklaani

Korpiklaanin Jylhä-albumi julkaistaan 5. helmikuuta ja se on tilattavissa ennakkoon linkistä. Samana viikonloppuna on myös levyn julkaisukeikat Helsingissä ja Tampereella.

Korpiklaani on:
Jonne Järvelä – laulu, kitara
Tuomas Rounakari – viulu
Samuli Mikkonen – rummut
Jarkko Aaltonen – basso
Kalle ”Cane” Savijärvi – kitara
Sami Perttula – harmonikka

https://korpiklaani.com
https://www.facebook.com/korpiklaani
https://www.instagram.com/official_korpiklaani

Kuvat: Korpiklaani
Lähde: Ginger Vine Management & PR

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here