Korpiklaani julkaisi uuden kappaleen ja musiikkivideon ”Harmaja”

Kuva: Peero Laakanen

Tiedote 7.7.2018

Kotimainen folkmetalliyhtye Korpiklaani julkaisee uuden albumin “Kulkija” 7. syyskuuta Nuclear Blastin kautta. Albumilta on julkaistu jo aiemmin single ”Kotikonnut”, jota seuraa uusi kappale ”Harmaja”, sekä siihen Ville Lipiäisen ohjaama musiikkivideo. Video on katsottavissa alta:

Yhtyeen perustaja ja laulaja Jonne kertoo:

”Harmaja” on siinä mielessä aika erikoinen Korpiklaani -kappale, että se on hidastempoinen ja emotionaalisesti vahva. Kappale kertoo kaipauksesta, ja sain ladattua lauluottoon Petrax Studiolla hyvän tunnelatauksen, joka toivottavasti välittyy siitä muillekin, kun bändille ja lähipiirille, jotka sen on vain vielä toistaiseksi kuullut. Teimme levyn käyttäen ensimmäisiä ottoja mahdollisimman paljon. Studiossa ei hierottu, jos ei siihen todellista tarvetta ollut. Pidimme tärkeänä, että mennään tunnepuoli edellä, vaikka sitten jopa välillä teknisen puolen kustannuksella. Minusta tuntui erikoiselta, joskin positiivisessa mielessä, että saksalainen levy-yhtiömme Nuclear Blast halusi, että ”Harmaja” -kappaleesta julkaistaan single ja video. Yleensä he ovat halunneet meidän tekevän uusia ripeitä ja hauskoja juomalauluja. Tosin on uudella ”Kulkija”- levyllä myös sitä sarkaa, koska nyt sinne mahtuu koko tunneskaala. Levyllä on nimittäin mittaa yli tunti, eikä se mahtunut yhdelle vinyylille.

Kappale syntyi, kun ostin uuden nylonkielisen kitaran, joka oli soundiltaan ja tuntumaltaan tosi hyvä. Aloin pitkästä aikaa ottaa haltuun näppäilytekniikkaa, jossa käytän kaikkia viittä oikean käden sormea. Tein sormiharjoituksen, josta sitten muotoitui kappaleen runko. Sormiharjoitus alkoi kuulostaa enemmän ja enemmän ’musiikilta’, ja yhtäkkiä mielessäni alkoi muodostua melodia sen päälle. Lähetin kappalerungon Tuomas Keskimäelle, joka kirjoittaa valtaosan sanoituksistamme, ja hän lähetti samana iltana ”Harmajaan” tekstin. Hän viittaa kappaleessa ”Sylvian joululauluun”, joka on Topeliuksen runo kertoen myöskin kaipauksesta. Lauloin siitä heti demon kotistudiossani, ja siinä se sitten oli. Tunne biisistä oli heti hyvä ja vahva, ja tiesin sen päätyvän levylle.

Kappaleesta kuvattiin video Lohjan Meripelastuskeskuksen sisävesiallashallissa. Vesi oli kylmää, joten saunaan piti mennä usein, ja päivän edetessä kylmyys vain meni syvemmälle luihin ja ytimiin. Oli vaikeaa yrittää muistaa sanoja, yrittää pysyä pinnalla ja laulaa leuan värisemättä siellä, mutta mitäpä sitä ei taiteen vuoksi…ja niin edelleen. Videoon saatiin mielestäni hieno kontrasti käyttäen enkeliä. Enkelin ohjaaja Ville Lipiäinen löysi sattumalta kauppareissullansa kassajonosta. Liekö kompastunut siipiin vai kuinka asia eteni, mutta Lohjalle hänkin lepatti. Juoni käsittääkseni etenee kutakuinkin niin, että päähenkilö kaipaa edesmennyttä puolisoaan, joka tulee rajan takaa ikään kuin jättäen jäähyväiset, jotta mies parka pystyy jatkamaan eloaan ja rämpimään elämässään takaisin kuivalle maalle tunteidensa myrskyistä. Lipiäinen osasi luoda juuri oikeanlaisen ätmösfäärin tunneviisaana miehenä. Kuvat vaihtuvat rauhallisessa tempossa, ja videossa ei hötkyillä mihinkään, vaan tarina pysyy merenpinnan tuntumassa läpi videon, vaikka lopussa roiskuukin.

Syyskuussa julkaistava 71 minuuttinen albumi “Kulkija” sisältää 14 kappaletta ollen Korpiklaanin uran pitkäkestoisin levy. Albumin on tuottanut Janne Saksa, ja se äänitettiin legendaarisella Petrax Studiolla Hollolassa. ”Kulkija” miksattiin Sound Supreme Studiolla Hämeenlinnassa ja sen masteroi Svante Forsbäck. Albumin kansitaiteesta vastaa Jan Yrlund, joka on tehnyt aiemmin yhtyeelle muutamia sinkun- ja levynkansia.

Sami kertoo:

Tuleva albumi, ’Kulkija’, oli jo lähtökohdiltaan huomattavasti edellistä levyämme kypsempi. Studiossa pystyimme keskittymään paremmin omien instrumenttiosuuksien hiomiseen, sillä kappaleet ja niiden rakenteet olivat jo valmiiksi vahvoja ja hyvin mietittyjä. Itse soittoa ja laulua on jälkieditoitu todella vähän ja tämä luo musiikkiin tilaa ja hengittävyyttä, jolloin akustisilla instrumenteillakin paljon tulkinnan vapautta. Lopputulosta voisikin kutsua teemalevyksi jossa kulkuriteema, vapauden kaipuu ja elämänjano yhdistyvät.

“Kulkija”

1. Neito
2. Korpikuusen kyynel
3. Aallon alla
4. Harmaja
5. Kotikonnut
6. Korppikalliota
7. Kallon malja
8. Sillanrakentaja
9. Henkselipoika
10. Pellervoinen
11. Riemu
12. Kuin korpi nukkuva
13. Juomamaa
14. Tuttu on tie

’Kotikonnut’ lyriikkavideo:

Traileri #1:

KORPIKLAANI live:
06.07. E Barcelona – Rock Fest
12.07. D Neukirchen-Vluyn – Dong Open Air
13.07. NL Amstelveen – P60 (w/ MYRKVAR)
15.07. CZ Vizovice – Masters of Rock (Special Show)
03.08. D Wacken – Wacken Open Air
15.08. PL Straszęcin – Czad Festiwal
18.08. D Dinkelsbühl – Summer Breeze

“Kulkija” – julkaisukiertue
07.09. RUS St. Petersburg – Aurora (Release Show)
08.09. RUS Moscow – Glavclub (Release Show)
09.09. RUS Voronezh – Aura
11.09. RUS Rostov-on-Don – Arena
12.09. RUS Krasnodar – Arena Hall
13.09. RUS Samara – Zvezda
14.09. RUS Ufa – Ogni Ufy
15.09. RUS Ekaterinburg – Tele-Club
16.09. RUS Chelyabinsk – Galaktika
18.09. RUS Omsk – Angar
19.09. RUS Novosibirsk – Podzemka
21.09. RUS Irkutsk – Dikaya Loshad
22.09. RUS Vladivostok – San-Remo

www.korpiklaani.com
www.facebook.com/korpiklaani
www.nuclearblast.de/korpiklaani

Korpiklaani kuva: Peero Laakanen

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän