Korpiklaani julkaisi uuden ”Beer Beer” –lyriikkavideon: mukana Alestormin Christopher Bowes.

0
444

Tiedote 5.1.2019

Kotimainen folk metal –tähti Korpiklaani on julkaissut uuden lyriikkavideon kappaleestaan ”Beer Beer”. Mukana on keväällä Suomessa keikkailevan Alestormin vokalisti Christopher Bowes.

Yhtye julkaisee 15.2.2019 kiertuepainoksen alun perin syyskuussa 2018 ilmestyneestä ”Kulkija”levystä. Nuclear Blastin kautta ilmestyvä albumi sisältää bonuslevyn, jolla kuullaan 14 erikielistä versiota ”Beer Beer” –kappaleesta. Esittäjinä ovat mm. Tankardin, Klamydian ja Trollfestin jäsenet.

Vuosi 2018 jää Korpiklaani historiaan tärkeänä vuotena yhtyeen täytettyä 15 vuotta ja julkaistuaan kymmenennen albuminsa ”Kulkija” sekä kierrettyään taukoamatta, ilman minkäänlaista välivuotta viimeiset 13 vuotta ympäri maailmaa. Viime vuoden yhtye niputti menestyksekkääseen Pohjois-Amerikan kiertueeseen, joka päättyi joulukuussa.

Myös tänä vuonna yhtye on kiireinen. Korpiklaani soittaa kahdeksan keikkaa kattavan Suomen kiertueen, jossa lisänä lavalla mukana on Lahti Sinfonia -yhtyeen vaskipuhallinsoittajia.

Keulamies Jonne Järvelä kertoo:

Hienoa, että mukana on kaksi keikkaa, joihin pääsevät myös alaikäiset, eli Helsinki, Nosturi ja Lahti, Finlandia Klubi. Korpiklaanilla on laaja yleisö ja keikoilla näkyy usein kaiken ikäisiä lapsista vanhuksiin.

Helsingissä mukana on myös Waltari sekä Norjalainen Trollfest. Kaikilla Suomen keikoilla mukana myös syyskuussa uuden ”Ooka” levynsä julkaissut Profane Omen.
Suomen keikkojen jälkeen yhtye jatkaa ”Kulkija” –maailman kiertuetta kattavalla kuukauden kestävällä Euroopan kiertueella, jossa mukana myös Turisas sekä Trollfest. Euroopan jälkeen Korpiklaani suuntaa Australian ja Uuden-Seelannin kiertueelle.

Korpiklaanilta tuli Pyynikin Panimon toimesta Korpiklaani Lager Beer -olut, jonka tiimoilta yhtye ystävineen on julkaisemassa 14 eri kielistä versiota ”Beer Beer” -kappaleesta. Suomenkielisen version kappaleesta esittää Klamydian Vesku Jokinen ja amerikkalaisen thrash metal -legenda Exodus nimellä ”Beer Kill Kill”. Mukana myös Alestorm, Tankard ja monia muita.

Jonne kommentoi tulevaa ”Beer Beer” -levyä:

Whilst being in the studio, we thought what better way to promote our own beer than by making a newer version of ’Beer Beer’! As beer is international, we decided to ask friends of ours to sing in their own language and we also had the idea of trying to make as many language versions as possible. Now we can present you with the first 14 and we are extremely happy and grateful for these versions and we hope you enjoy them as much as we do.

”Kulkija Tour Edition” – kansi ja kappalelista:

1. Neito
2. Korpikuusen kyynel
3. Aallon alla
4. Harmaja
5. Kotikonnut
6. Korppikalliota
7. Kallon malja
8. Sillanrakentaja
9. Henkselipoika
10. Pellervoinen
11. Riemu
12. Kuin korpi nukkuva
13. Juomamaa
14. Tuttu on tie

»Beer Beer« CD
1. Kalja (feat. Vesku | KLAMYDIA)
2. Bier Bier (feat. Gerre | TANKARD)
3. Bíra Bíra (feat. FLERET)
4. Øl Øl (feat. TROLLFEST)
5. Shai Shai (feat. NYTT LAND)
6. Birra Birra (feat. Emilio | SKILTRON)
7. Пиво Пиво (feat. TROLL BENDS FIR)
8. Pivo Pivo (feat. Meri | IRIJ)
9. Μπύρα Μπύρα (feat. Jesper | TURISAS)
10. Pivo Pivo (feat. Milan from ASCHAR)
11. Beer Kill Kill (feat. Zetro | EXODUS)
12. Beer Beer (feat. Chris | ALESTORM)
13. Mellanöl (feat. Viking Danielson | SVARTA LJUSET)
14. Beer Beer (feat. HEIDEVOLK)

Jonne Järvelän eteerisempää musiikkia esittävä Jonne -yhtye julkaisee singletrilogian, jonka ensimmäinen biisi ”Kaiho” julkaistiin marraskuussa. Kyseisellä kappaleella on mukana myös Waltarin laulaja Kärtsy Hatakka. Trilogian kaksi seuraavaa singleä ovat helmikuussa julkaistava ”Tuhka” ja maaliskuussa ilmestyvä ”Autere”. Näillä kappaleilla laulaa myös Voice Of Finland -ohjelmasta tuttu Riikka Jaakkola. Kaikki trilogian sävellykset käsittelevät vahvasti kuoleman ja kaipuun tunteita ja ovat kuunneltavissa suoratoistopalveluissa sekä muissa digitaalisen musiikin jakelukanavissa.

Koe ”Kulkija” seuraavissa kaupungeissa:

pe 25.1.2019 Helsinki, Nosturi + Trollfest (NOR) + Profane Omen (ennakkoliput Ticketmaster)
la 26.1.2019 Tampere, Klubi + Trollfest (NOR) + Profane Omen (ennakkoliput Tiketti)
to 31.1.2019 Jyväskylä, Lutakko + Profane Omen (ennakkoliput Jelmu.net & Lippupiste)
pe 1.2.2019 Lahti, Finlandia-klubi + Profane Omen (ennakkoliput Tiketti)
la 2.2.2019 Turku, Apollo + Profane Omen (ennakkoliput Ticted.fi)
to 7.2.2019 Kuopio, Henry’s Pub + Profane Omen (ennakkoliput Liveto)
pe 8.2.2019 Oulu, Hevimesta + Profane Omen (ennakkoliput Lippupiste)
la 9.2.2019 Seinäjoki, Rytmikorjaamo + Profane Omen (ennakkoliput Tiketti)

www.korpiklaani.com
www.facebook.com/korpiklaani
www.nuclearblast.de/korpiklaani

Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here