Korgonthurus – Vuohen Siunaus (2016)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva

[three_fourth]Alkujaan vuonna 2000 perustettu suomalainen black metal – yhtye Korgonthurus on päässyt urallaan toisen täyspitkän äärelle. Yhtyeestä löytyy kokemusta laajalta sektorilta ja pääpiruna häärää ex-Horna Corvus. Edellinen albumi ”Marras” on vuodelta 2009 ja sen jälkeen on isketty ulos erinäisiä pienjulkaisuja.

Bändin musiikillinen suunta on kylmä ja raaka black metal. Pääpiirteissään nopeaa black metallia paiskova yhtye hyödyntää kumminkin musiikissaan raskaampia jyräyksiä kuin hitaampaa tunnelmointia. Tämä tekee seitsemän biisin kokonaisuudesta mielenkiintoisen ja levyltä löytyy tarttumapintaa.

Heti ensimmäinen kappale ”Kaaos” antaa osviittaa mitä tulevan pitää. Dark Funeral – tyylisesti vauhtia löytyy ja blast beatia hakataan kovalla sykkeellä. Corvuksen vokaalit iskevät päällimmäisenä kumminkin hauraaseen ihmismieleen ja saavat ajatukset 90-luvun liekehtivään Norjaan. Äänenkäyttö muistuttaa jollain tapaa Varg Vikernesin kirkumisia Burzumin kultavuosilta. Tämä häiriintynyt ja psykopaattinen huuto ei ole ainoa Corvuksen tavaramerkki, vaan myös matalampaa murinaa käytetään voimistamaan saatanallista sanomaa. Bändin käyttämä suomenkieli ei ole häiritsevä, koska yksinkertaisesti sanoista ei juuri selvää saa.

Toinen kappale ”Puhdistuksen Tulet” jatkaa vahvalla linjalla nopeimpien ja hitaampien osioiden sulautuessa hyvin yhteen. Biisin loppupuolella päästelläänkin sitten oikein kunnolla ja mielikuvat ajautuvat entistä syvemmälle pimeyteen ja sarvipään luokse. ”Vuohen Siunaus” sekä ”Inho” edustavat ehdottomasti tämän vuoden julmimpia black metal – sävellyksiä. Nämä kaksi kappaletta luovat albumin keskivaiheille täysin oman maailmansa, jonka aikana voi kokea hengellisen herätyksen Luciferin nimissä ja katsoa suoraan silmiin saatanan. Valitettavasti levyn loppupuolella kiihkoaminen laantuu ja etenkin viimeisen kappaleen ”L.U. X.:n” tunnelmointi alkaa jo puuduttaa.

”Vuohen Siunaus” on väkevä näyttö kotimaisen black metallin nykytilasta. Albumin primitiivinen ja synkkä tunnelma saa vastakaikua hyvin toimivasta äänimaailmasta.  Basisti Necronin särisevä soitin iskee paikoin hienosti esille ja ruoskii riffeihin entistä enemmän voimaa. Jos valo ja kesä alkaa puuduttamaan, niin tässä on täsmälääke. Vajaan 50 minuuttisen siunauksen jälkeen aurinko ja koko taivas ovat synkkiä kuin itse perkeleen maalaama maailma.

8-/10

Juha Karvonen


[/three_fourth]
[one_fourth_last]
korgonthurus
1. Kaaos
2. Puhdistuksen Tulet
3. I.K.P.N.
4. Vuohen Siunaus
5. Inho
6. Ihmisyyden Raunioilla
7. Lux[/one_fourth_last]

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here