Koe Nummirock virtuaalisena!

Juhannuksena jälleen virtuaalisena järjestettävä Nummirock on lyönyt viisaat päät yhteen Seinäjoen Ammattikorkeakoulun kanssa.

Tuloksena on syntynyt virtuaaliseen todellisuuteen rakennettu Nummirock-festarialue, jossa voi seurata viikonloppuna järjestettävää live streamia. Kumppanuus on osa ”Vevent” -hanketta jonka tavoitteena on tuottaa osaamista, tietoa ja verkostoja, jotka mahdollistavat virtuaalitapahtumat liiketoimintana erityisesti sellaisille kulttuurialan toimijoille, jotka eivät ole aiemmin hyödyntäneet XR-teknologiaa.

Livekeikat esitetään suurelta näytöltä Inferno-lavalla

SeAMK:in Liiketoiminnan ja kulttuurin lehtori Juhani Haarala kommentoi:

Olemme Vevent -hankkeessa pilotoimassa tapahtumien virtuaalitoteutuksia ympäri Suomen. Hankkeessa on mukana Metropolia, Humak, Arcada sekä SeAMK. Seinäjoen Ammattikorkeakoulun pilottikumppanina toimii Nummirock. Hankkeessa tuotamme Nummirockille virtuaalisen festivaalialueen. Kävijät voivat tulla vierailemaan alueelle omalta kotisohvalta joko tietokoneella tai VR-laseilla. Virtuaaliympäristössä voi tavata muita festivaalikävijöitä, seurata tapahtuman streamia sekä kokea ja tutkia mielenkiintoista ympäristöä.

Viikinkilaiva

Festarialue on mallinnettu Inferno-lavan mukaan, mutta sekaan on lisätty jokavuotisia taiteita myötäilevää maastoa ja esineitä. Alueelta löytyy mm. nuotio, viikinkilaiva, korkea kivipatsas, sekä rakennus, jonka sisällä on nähtävillä Nummirock-julisteita vuosien varrelta. Virtuaaliseen maailmaan ei ole kävijärajaa mutta yhden huoneen maksimikoko on 30 henkilöä ja tarpeen mukaan huoneita luodaan lisää. Alueelle pääsemiseen edellytetään pelkkää tietokonetta, joten et tarvitse VR-laitteita nauttiaksesi virtuaalisesta ympäristöstä.

Lisätietoja virtuaalisesta Nummirockista löydät täältä, ja lisätietoa ”Vevent” -hankkeesta täältä.

Rakennus julisteineen

Katso lyhyt teaser alueesta:

Teksti: Iisakki Anttila

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here