Kesän kotoisin festari palaa jälleen: Dark River Festival elokuussa 2021.

Jo useasti Metalliluolan sivuilla Suomen sympaattisimmaksi festariksi nostettua Dark River Festivalia päästään jälleen kerran pandemiasta huolimatta juhlimaan elokuun puolivälissä Kotkassa.

Järjestelyt alueella olivat viime kesänä toimivia, turvallisuudesta ei tingitty, eikä myös tunnelmasta, joten odotettavissa on taas loppukesän kohokohta.

Tapahtuman pääesiintyjänä nähdään tummanpuhuvaa imagoaan esittelevä dark metal -legenda Moonspell. Yhtye vieraili Suomessa viimeksi 2019 ja on sen jälkeen julkaissut hyviä arvioita saaneen albumin ”Hermitage”.

Toisena ulkomaanvieraana lavalle nousee ruotsalainen progressiivista metallia esittävä Evergrey, jonka edellisestä esiintymisestä Suomessa on kulunut jo kuusi vuotta. Bändi soittaa Kotkassa materiaalia koko pitkältä uraltaan sekä tuoreimmalta pitkäsoitoltaan ”Escape Of The Phoenix”.

Kotimaan metalliyhtyeistä paikalla on ehdoton Suomen kärki. Pitkän odotuksen jälkeen uuden albumin ”Vredesvävd” julkaissut Finntroll tekee nyt ensivierailunsa Dark River Festivaleille. Bändi nähdään Suomen kiertueella Insomniumin kanssa myöhemmin syksyllä.

Aina konserttilavalla ainutlaatuisen tunteen luova Swallow The Sun julkaisee juuri festareiden alla uransa ensimmäisen live-levyn ”20 Years Of Gloom, Beauty And Despair – Live in Helsinki”, jonka kappalelistaa varmasti mukaillaan myös Kotkassa.

Mahtipontisen metallin suomalainen valtias Kiuas palaa keikkalavoille Dark River Festareiden perjantaina 13.8.2021. Comebackin tekevä yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa yli seitsemään vuoteen Kotkassa.

Thrash metallin kotimainen johtotähti Lost Society tuo vauhdikkaan shownsa myös Dark River Festivaaliin ja melodimman heavyn ystäviä viihdyttää One Desire, joka Swallow The Sunin tavoin on julkaissut ensimmäisen livealbuminsa kesäksi.

Mors Principium Est

Kotkaan saapuvat myös melodisen death metallin huiput Kalmah ja Mors Principium Est. Jälkimmäinen yhtye on haasteen edessä, kun pitkäaikainen kitaristi ja säveltäjä Andy Gillion poistui äskettäin kokoonpanosta. Myös tummempaa soundia yhdistävä Vorna on alan lupauksia. Wintersun-kitaristi Asim Searahin johtama Damnation Plan tuo puolestaan erilaista näkökulmaa genren ajoittain kuluneeseen perussoundiin.

Kuolon ja dark metallin ohella festarin päägenrenä tarjolla on metallicorea suomalaisten tähtien Atlas, Rytmihäiriö sekä One Morning Left toimesta. Koko kevään Tuoreen SuomiRockin kärkisijoilla keikkunut One Morning Left ylsi uutuuslevyllään myös Suomen Viralliselle Listalle.

Kuva: Raisa Krogerus ©Metalliluola

Muutamien vuosien hiljaiselon jälkeen uudelleen aktivoitunut myGrain on aina vakuuttanut liverintamalla, joten Kotkassa on lupa odottaa hienoja hetkiä bändin noustessa lavalle. Kattauksen täydentää äskettäin uuden ”Fata Morgana” -albumin julkaissut Marianas Rest, joka heittää kotikaupungissaan kesän ainoan keikkansa.

Juuri sopivan kokoisen, valtakunnan omaehtoisimman ja persoonallisimman metallifestivaali Dark River Festivalin järjestelyt ovat edenneet suunnitellusti koko kuluneen kevään ajan, ja pandemiatilanteen päivä päivältä helpottuessa, ei elokuussa juhlittavan tapahtuman järjestämiselle näy mitään esteitä.

Koska Dark River Festival ei ole massatapahtuma, yleisömääräodote on valtaosaan muista festivaaleista poiketen sangen maltillinen. Laajan tapahtuma-alueen ansiosta yleisön on halutessaan mahdollista pitää turvavälejä festivaalikokemuksen siitä kuitenkaan kärsimättä. Dark River Festivalia järjestävällä East Coast Eventsillä seurataan asiaa edelleen tarkasti, ja mikäli pandemiatilanne yllättäen pahenisi niin merkittävästi, että Dark River Festival jouduttaisiin kesän 2021 osalta perumaan, on lipun ostajan mahdollista siirtää lippu ensi vuodelle tai vaihtoehtoisesti saada lippurahat takaisin.

Dark River Festival tullaan järjestämään kaikkien viranomaismääräysten mukaisesti. Tapahtuman hygieniatasoon ja turvalliseen olemiseen ihmisjoukossa panostetaan kaikin mahdollisin resurssein, ja laaja tapahtuma-alue mahdollistaa suositeltavien turvavälien noudattamisen. Menneistä vuosista poiketen leirintäalue on maksullinen, minkä myötä kykenemme tarjoamaan turvallisen oleilun myös tällä saralla.

Kysyntä on kovaa, leirintäpaikat loppuunmyyty ja lipputyyppejä myydään päivästä toiseen kiihtyvään tahtiin, joten osta omasi kun vielä ehdit! Dark River Festival ei ole massatapahtuma, joten lippuja tapahtumaan myydään maltillinen määrä, ja vuodesta toiseen loppuunmyynti on täysin mahdollinen skenaario.

Festivaali tarjoaa kävijöilleen kattavan ruokamaailman, loistavan juomatarjonnan sekä monipuoliset oheispalvelut. Tämän kaiken lisäksi festivaali panostaa elämyksellisyyteen ja asiakaskokemukseen, joka tulee näkymään erityisesti festivaalialueella. Tämän vuoden tapahtuma on K-18.

Dark River Festival 13-14.8.2021.

Julkistetut bändit:

Evergrey
Moonspell
Finntroll
Swallow The Sun
Kalmah
Rytmihäiriö
Damnation Plan
Mors Principium Est
One Morning Left
Atlas
MyGrain
Vorna
Lost Society
One Desire
Arion
Trve Cvlt Clvb
Horizon Ignited
Kiuas
Marianas Rest

Liput linkistä.

Kuvat: ©Metalliluola

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here