Iranilaisen metalliyhtye Confessin jäsenet välttivät kuolemantuomion.

MAINOS:Iranilainen metalliyhtye Confess oli otsikoissa viime vuoden helmikuussa. Yhtyettä syytettiin maan lakien mukaisesti mm. jumalanpilkasta, laittomassa yhtyeessä soittamisesta, saatanallisen sanoman levittämisestä sekä anti-islamilaisten sanoitusten kirjoittamisesta. Bändin jäsenet saivat vakavat syytteen joista maksimirangaistus oli kuolemantuomio. Iranissa kuolemantuomiot toteutetaan hirttämällä, kivittämällä tai ampumateloituksella. Lue lisää alkuperäisestä uutisesta (02/2016) tästä.

Viime helmikuun jälkeen yhtye hävisi täysin maailmankartalta eikä heidän Facebook-sivuille ole tullut päivityksiä. Nyt on viimein saatu uutta tietoa bändin kohtalosta. Amnesty Internationalin iranilaisen tutkijan mukaan Confessin jäsenet ovat välttäneet kuolemantuomion.

Yksikään yhtyeen jäsenistä ei tule saamaan kuolemantuomiota. He saattavat yhä saada lisäseuraamuksia Iranin ilmaisuvapautta vastaan tekemän tehoiskun takia”. Amnesty International 1/2017.

Tämän hetken tietojen mukaan bändin jäsenet istuvat yhä vankilassa. Maksimirangaistus on kuusi vuotta vankilaa.

Lähde: Wikipedia

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-