Insomnium esiintyy Ilosaarirockissa yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Mainos
Saarihelvetti

Heinäkuussa järjestettävä Ilosaarirock on julkaissut tänään ison kasan ensi kesän esiintyjistään. Metallimusiikin puolelta kiinnostavin julkistus on Insomniumin keikka yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Yhtye tulee esittämään kokonaisuudessaan viimeisimmän ”Winter`s Gate” – albumin.

Festareilla nähdään myös mm. Hellacopters (Swe), Turmiön Kätilöt, Oranssi Pazuzu sekä Sonata Arctica.

Päiväkohtaiset esiintyjät ja lisätiedot voi lukea Ilosaarirockin sivuilta.

 

Ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä järjestettävä Ilosaarirock julkaisi yli kolmekymmentä esiintyjää tulevan kesän festivaalille. Heinäkuussa Joensuun Laulurinteellä on luvassa muun muassa Suomen oloissa ennennäkemättömiä vieraita, odotettu paluu sekä ainutlaatuinen kotimainen erikoiskonsertti.

Ilosaarirockin odotetuimpia vieraita on ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä vaihtoehtorockin legenda Pixies (USA), jota pidetään yhtenä 1990-luvun tärkeimmistä rockyhtyeistä. Kaivattu on myös paluun tehnyt action rock -suuruus The Hellacopters (SWE), joka soittaa kesän ainoan Suomen keikkansa Ilosaarirockissa.

Laulurinteellä nähdään myös Las Vegasista saapuva Grammy-voittaja Imagine Dragons (USA), niin ikään ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva garagerock-duo Royal Blood (UK), tanskalainen elektrosuuruus MØ (DEN), electro swingin pioneeri Parov Stelar (AUT), kunnianhimoinen indierock-yhtye Mew (DEN), ripeää punkrockia esittävät Millencollin (SWE) ja Zeke (USA) sekä ankaraa progemetallia soittava Leprous (NOR).

Ilosaarirockissa koetaan myös varta vasten festivaalia varten rakennettu erikoisesiintyminen. Kotimainen kuolonmetalliyhtye Insomnium soittaa Ilosaarirockissa palkitun Winter’s Gate – albuminsa yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Yhden kappaleen sisältävä 40 minuuttinen teos on sovitettu orkesterille ja kuullaan ainutkertaisesti Ilosaarirockissa.

– Ensimmäinen kolmipäiväinen Ilosaarirock on kuin katsaus festarin pitkään historiaan. Luvassa on rämisevää kitararockia, eri musatyylejä afrobeatista punk-kaahaukseen, klassikoita, tuoreita artisteja, erikoishommia ja muuten vaan mahtavia bändejä. Eli klassinen Ilosaarirock-viikonloppu luvassa, nauraa Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Kotimaisista artisteista Ilosaarirockiin saapuvat muun muassa Haloo Helsinki!, Vesala, Disco Ensemble, Sonata Arctica, Jenni Vartiainen, Huoratron, JVG, Poets of the Fall, MC Taakibörsta, Evelina, Helsinki-Cotonou Ensemble, Ellinoora, Pariisin Kevät, Oranssi Pazuzu, Teflon Brothers, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani ja Töölön Ketterä.

Julkistuksen myötä myyntiin tulivat festivaalin kaikki lipputyypit kolmen päivän festivaalilipuista päivälippuihin. Lippuja myyvät Lippu.fi, Tiketti ja Joensuussa Levy-Eskot. Ilosaarirockin kaikki julkistetut artistit ja päiväkohtainen ohjelma on nähtävissä verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi. Ilosaarirock järjestetään 14. – 16.7.2017.

Ilosaarirock julkaisee lisää artistiuutisia jo keskiviikkona 25.1.

Ilosaarirockin julkaistu ohjelma 23.1.2017

 

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän