Home Style Surgery – Two Essays of Disturbing Human Behaviour 2014 (Demo)

MAINOS:[three_fourth]Mielenkiintoisesti nimetty thrash-yhtye Home Style Surgery on nousemassa pikkuhiljaa suurempaan suosioon. Yhtyeen tämän astisen uran kohokohtana voidaan pitää Lost Societyn kanssa vedettyä minikiertuetta pari vuotta sitten. Tämän kesän suurin näytönpaikka tulee olemaan Jalometallin keikka, jossa yhtye esiintyy lauantaina 8 pvä elokuuta. Eli mikään sunnuntaiorkesteri ei ole kyseessä ja sen kyllä huomaa yhtyeen demostakin.

Kysymyksessä on siis vanhan liiton thrashia 80-luvun hengessä. Mitään huumorinpitoista perseilyä ei kannata odottaa, vaan homma hoidetaan lauluja myöten sopivan vihaisella otteella. Yhtyeen jäsenet ovat varsin nuoria, mutta esikuvien levyt ovat koluttu läpi erittäin tarkasti ja etenkin kitaratyöskentely kuulostaa yllättävänkin hyvältä. Vauhtia ja teknisyyttä riittää nuorten miesten vimmalla, joka myös tekee kappaleista aavistuksen vaikeasti lähestyttäviä. Tavaraa on siis tungettu biiseihin vähän liiaksikin, kun vähemmälläkin olisi pärjätty.

Soundit ovat demotasolle riittävän hyvät ja jotenkin vanhankantainen, mutta terävä yleiskuva sopii pyörremyrskyn lailla eteneviin kappaleisiin. Vaikka demon kaksi biisiä onkin survottu täyteen näytönhalua, niin yhtyeen suorittaminen on sen verran vahvaa tekoa, että Home Style Surgeryn suunnalta voidaan odottaa tulevaisuudessa liikehdintää kohti kotimaista thrash metallin kärkeä.

3 ½ / 5

Juha Karvonen

home style surgery 2
[/three_fourth]
[one_fourth_last]

home style surgery
1. Explore The Dimensions(5.29)
2. Sachiko Ever After(4.46)[/one_fourth_last]

Profiili | + artikkelit

Levylautasella soi raskaamman musiikin osalta lähinnä black metal, Volbeat sekä Metallica. Läheinen suhde myös 90-luvun death metaliin. Levyhyllyjä täyttävät myös itärannikon hip hop - albumit. Työstä ja musiikista jäävä vapaa-aika kuluu kuntosalilla, lätkäkaukalossa, fudiskentän reunalla sekä customoidulla harrikalla kruisaillessa. Harrastuksiin lukeutuvat myös elokuvat, tv-sarjat, vinyylit ja lukeminen. - Fire Walk With Me-