Home Style Surgery- Trauma Gallery (2018)

Kotimainen Home Style Surgery puskee ”Trauma Gallery” -levyllään jämäkkää thrashia pienellä kikkailulla höystettynä. Albumi eroaa positiivisesti monista muista genren levytyksistä progressiivisten sävellysten ansiosta, eikä se muutenkaan noudata kaikkia sääntöjä. Hyvä näin.

Vaikka usealla suunnanvaihdolla varustetut kappaleet ovat hyvin monimuotoisia ja ajoittain hiukan sekavia, ei mielenkiinto levyä kohtaan häviä missään vaiheessa. Seuraavaa askelta odottaa koko ajan edellistä enemmän. Sooloja on siroteltu eri puolille, ja ne toimivat aggressiivisten riffien rinnalla usein mainiosti.

Soittotaitoa tältä poppoolta löytyy, se on selvä. Debyyttialbumin julkaisua varten on vuosien varrella valmistauduttu pienempien julkaisujen muodossa. Opitut taidot näkyvät selvästi ”Trauma Gallerylla”. Esimerkiksi ”Haunted Mindscapen” kaltaista teosta ei useimmiten ilman riittävää kokemusta voi tehdä. Erityisesti kyseisen kappaleen kitarat voisi nähdä tanssimassa täydellisessä rytmissä ja yhteydessä.

Sanoitustekninen osuus jää todella helposti huomioimatta keskittymisen siirtyessä lähinnä instrumentaaliseen puoleen, etenkin ensimmäisellä kuuntelukerralla. Musiikki osuu biisien sanoituksiin luontevasti, vaikkei niissä kovin omaperäisiä ilmaisuja käytetä.

”Trauma Gallery” on sen verran monimutkainen tuotos, että se tarvitsee useamman kuuntelukerran ennen kuin alkaa kunnolla aueta kuuntelijalle. Itse huomasin sivuttaneeni monta kappaleiden rungon kannalta tärkeää yksityiskohtaa. Albumin ideat toimivat parhaimmillaan täydellisesti, mutta tietyissä paikoissa palaset eivät loksahda aivan kohdalleen.

Pituutta levyllä on juuri sopivasti. 45 minuuttia riittää kaiken oleellisen esilletuontiin. Vaikka riski kuuntelijan hilseen ylitykselle on olemassa, ”Trauma Gallery” on vahva ja omaperäinen debyyttialbumi.

8/10

Aleksi Hurme

1. Explore The Dimensions
2. Atomosophobia
3. Sachiko Ever After
4. The Red Ripper Case
5. Beware The Lurkers
6. Haunted Mindscape
7. Verge Of Confrontation
8. Trauma Gallery

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here