Hevikesän avaus onnistui: Tampereen SaariHelvetti onnellisesti ohi.

Suomalainen metalli ei taivu!

Kuva: Jakke Nurmi

Tiedote 9.8.2020

Tampereen ja Suomen hevikesän avausfestivaali SaariHelvetti koettiin Viikinsaaressa kuluvana viikonloppuna.

Perjantaina ja lauantaina juhlapaikalla vieraili yhteensä 5000 ihmistä. Tapahtuma oli loppuunmyyty jo ennakkoon.

Kaikkien viranomaismääräysten ja ohjeistusten mukaan järjestetty SaariHelvetti tarjosi kävijöilleen mm. käsidesiä, kasvomaskeja, istumapaikan ja tarkan hygieniatason. Sen lisäksi festivaali antoi kävijöilleen ainutlaatuisia musiikillisia kokemuksia.

Perjantaina kovinta suosiota nauttivat folkmetal-yhtye Ensiferum, melodinen kuolometallikopla Bloodred Hourglass sekä industrialia ja raskautta sotkeva Ruoska. Myös nokialaisen Atlaksen nuori northcore, Rotten Soundin taattu ja tiukka grindcore sekä illan päättänyt Wheelin mystisen progressiivinen show aiheuttivat runsaasti myönteistä nyökyttelyä.

Lauantai oli SaariHelvetin runsain päivä. Tyylillisesti monipuolinen tarjonta ulottui Wolfheartin tylyn tehokkaasta talvimetallista Turmion Kätilöiden alati villimmäksi yltyvään disko-industrialiin ja Fear of Dominationin nostattavaan soundiin.

Lauantaina kokemusta laajensivat myös muun muassa progressiivinen kuolometallisti Omnium Gatherum, myyttinen, melankolinen ja melodinen Vorna ja festivaalin päättänyt, kuolometallin moderni ja melodinen tulkki myGRAIN.

SaariHelvetti on aina ollut festivaali, jossa raskaan musiikin ystävä pääsee kokemaan monia tyylejä ja yhtyeet ovat uriensa eri vaiheissa. Festivaalin tehtävä on tarjota uutta ja vanhaa, supersuosittua ja nousevaa, laadukasta musiikkia.

Promoottori Rowan Rafferty toteaa:

Olen ylpeä SaariHelvetistä, sen asiakkaista ja tekijöistä.

 

Erittäin vaikean kevään jälkeen toteutettu festivaali vaati paljon ylimääräistä työtä, mutta halusimme toteuttaa kaiken juuri, kuten viranomaiset määräävät ja ohjeistavat. Turvallisuus oli tämä vuonna jopa hauskanpitoa tärkeämpi asia.

 

Myös tapahtuman musiikillinen anti toi uskoa tulevaisuuteen: sekä esiintyjistä että yleisöstä näki, että suomalainen metalli ei taivu vaikeuksista huolimatta.

saarihelvetti.fi
facebook.com/saarihelvetti

Kuva: Jakke Nurmi

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän