Helteisessä Qstockissa ennätykselliset 40 000 kävijää

Tiedote 28.7.2019

Oululainen Qstock-festivaali teki uuden yleisöennätyksen ja oli loppuunmyyty jo seitsemättä kertaa peräkkäin.

Tapahtuma keräsi Kuusisaaren ja Raatin alueelle kaikkiaan 40 000 juhlijaa kahden päivän aikana.

Festivaalin kävijämäärää oli voitu kasvattaa tiettyjen aluejärjestelyjen myötä 2500 hengellä per päivä. Alueen palveluita oli lisätty samassa suhteessa, ja lavojen uudelleensijoittelun ja ohjelmistosuunnittelun myötä ihmiset jakautuivat tasaisemmin ympäri festivaalialuetta.

Lisäksi uusi Kissankoskenrannan silta tarjosi kymmenen metriä leveän kulkuväylän Kuusisaaresta Raattiin.

”Perjantaina uudella sillalla oli vielä aika hiljaista, kun ihmiset pakkautuivat edelleen vanhalle tutulle reitille. Lauantaina se löydettiin jo paremmin”, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa.

Oman haasteensa festivaalin läpiviemiselle toi kuumimmillaan yli 30 asteeseen kivunnut lämpötila. Vaikka helteeseen oli varauduttu, vesipisteet ruuhkautuivat perjantaina. Asiaan reagoitiin lauantaina lisäämällä työntekijöitä vesipisteille ja tuomalla kokonaan uusia vesipisteitä anniskelualueille.

Tuttuun tapaan festivaalialueella ei ollut mainittavia järjestyshäiriöitä. Ihmiset olivat kuumuudesta huolimatta hyväntuulisia.

Ainoa takaisku oli, että perinteinen festivaalin päättävä ilotulitus jouduttiin perumaan metsäpalovaroituksen takia. Lauantain pääesiintyjän Thirty Seconds To Marsin (US) suureellinen show tarjoili kuitenkin välkettä senkin edestä.

Qstock järjestetään taas 24.-25.7.2020.

Kuva: Qstock

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here