Guns N’ Roses ja Skid Row ”Use Your Illusion” -kiertueella Helsingissä 30 vuotta sitten

kuvakaappaus

Guns N’ Roses toi 2,5 vuotta kestäneen ”Use Your Illusion” -maailmankiertueensa Helsingin Jäähalliin 30 vuotta sitten kahdelle keikalle 13. ja 14.8.1991.

Lämmittelijänä toimi ”Slave To The Grind” -kakkoslevyllään myös suursuosioon tähdännyt Skid Row.

”Use Your Illusion” -tuplalevy ilmestyi vasta reilut kuukausi Suomen keikkojen jälkeen, mutta settilistassa oli jo kymmenkunta kappaletta albumilta. Suomen keikat olivat ensimmäiset Euroopassa ja samalla viimeisimpiä alkuperäisen kitaristi Izzy Stradlinin kanssa, joka jätti bändin marraskuussa 1991.

Ennen Euroopan kiertuetta Guns N’ Roses oli esittänyt 3,5 tuntisen keikan Los Angelesissa ja soittanut yli 30 biisiä. Suomessa nähtiin kuitenkin pituudeltaan normaalimpi setti. Vokalisti Axl Rose ei tällä kiertueella ollut nykypäivän luotettava ammattilainen ja katosi myös Suomessa kesken konsertin takahuoneeseen jättäen muun yhtyeen improvisoimaan siksi aikaa. Showt alkoivat myös pääsääntöisesti vähintään minuutteja, joskus useita tunteja myöhässä.

Settilistat sekä audiomateriaalia katsottavissa alta. Alta katseluun myös Suomen keikkojen jälkeen Ruotsissa taltioitu versio ”Nightrain”-klassikosta.

Linkistä saa katsottua Ylen Rock Special -ohjelman syksyltä 1991, haastattelussa Guns N’ Roses -basisti Duff McKagan.

Skid Row Setlist Jäähalli, Helsinki, Finland 1991, Slave To The Grind

Guns N’ Roses Setlist Jäähalli, Helsinki, Finland 1991, Use Your Illusion

Guns N’ Roses Setlist Jäähalli, Helsinki, Finland 1991, Use Your Illusion

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here